Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy komuś dietetyczka pomogła?

Polecane posty

Gość gość

Wybieram się do dietetyczki jednak najpierw odkładam pieniądze, bo wiem że to spory koszt, chcialabym sie dowiedziec czy ktoras z was byla i jakie byly efekty?

Gość gość
Sama nie korzystalam,ale znam dwa przypadki z bliskiego otoczenia gdzie dietetyczka pomogla. Jedna dziewczyna schudla 5kg i wage utrzymuje juz 2lata. Druga schudla duzo wiecej,ok 15kg,ale ma problem z utrzymaniem. Raz chudnie,raz tyje.

Gość gość
Dzieki za odp. A wiesz moze w jakim czasie im sie udalo? Ja planuje niewiele, do 7 to max.

Tylko pamiętaj o tym, że na dobrą sprawę to dietetyczka niczego za Ciebie nie zrobi. Dietetyczka może dostarczyć pewnych informacji i sformułować zalecenia dotyczące żywienia, ale to od Ciebie zależy czy będą one przestrzegane w sposób sumienny. Wszystko nadal jest w Twoich rękach.

Gość gość
Moja znajoma ( matka karmiaca polroczne niemowle) poslza do dietetyczki która przepisala jej diete 1500kcal. Nie hccialam być wredna ale jak dla mnie to wariactwo i niekompetencja bo to za mało jak dla matke która karmi i musi caly dzień zajowac się dzieckiem.

Znajoma zrzuciła kilka kilo przy pomocy dietetyczki. Przede wszystkim jej ogólne samopoczucie wyraźnie sie poprawiło jak i wygląd skóry dzięki dobrze dobranej diecie :)

Gość gość
Ja chodziłam do poradni chorób metabolicznych, gdzie miałam spotkania z lekarzem i dietetyczną. Szczerze mówiąc więcej przydatnych informacji dostałam od lekarza niż od dietetyczki. Od dietetyczki dostałam jedynie skadrowane jadłospisy na 3 dni, z jakiejś ulotki. W tym jadłospisie były prawie same dania mięsne, podczas gdy ja mówiłam dietetyczce, że ja mięsa jadam bardzo mało. Prywatnie to wygląda pewnie inaczej. Ja oczekiwałam jadłospisu przygotowanego bardziej pode mnie, a nie skserowanej ulotki, bo to i w aptece mogę dostać.

Gość gość
Ważę 74kg przy 170cm i nie mam dobrej kondycji, mecze sie szybko i dlatego planuje schudnąć. Przytylam przez 2 lata 20 kg :( mam nadzieje ze mi pomoze.

Gość gość
Przy takim wzroście waga nie jest bardzo duża, więc zmęczenie raczej się z niej nie bierze tylko z braku kondycji lub choroby. Nie wiem czy wiesz, ale wiele fitness klubów organizuje zajęcia odchudzające. Obejmują one rozmowę z dietetykiem, zajęcia fizyczne i masaże. Jeżeli masz czas i pieniądze, to może warto sie rozejrzeć za takim rozwiązaniem.

Gość gość
To ja od piwrwszej odpowiedzi. jedna moja znajoma (ta,ktora schudla 5kg) korzystala chtba z Naturhouse cczy jakos tak. Byla grupa kilku osob,ktore wspolnie sie wspieraly. Dietetyk zmienil nawyki zywieniowe,opracowal nowa dietw,mowil co jwsc,jak odzywiac sie zdrowo. To nie byla jakas dieta odchudzajaca,ktora trwala np 2tyg tylko zmiana nawykow na stale. Schudla w okolo 3-4miesiace. Druga znajoma korzystala z diwtetyczki,ktora chyba jednoczesnie byla lekarzem. Opracowala jej indyqidualna diete. Dostala dosyc smieszny jadlospis. Kazdy sie dziwil,ze na tym schudnie. Miala jwsc smazenine (miala smazyc wylacznie na smalcu lub masle klarowanym), mogla jesc golonki i inne tluste miesa,ale np nie zabielac zupy smietana,same zdrowe naturalne produkty,zadnych light. Musiala pilnowac gramatury. Chudla q srednim tempie,ale wszystkiw kilogramy po ciazy i karmiwniu stracila. Tylko potem zaczela jesc jakies smieci i wszystko wrocilo.

Gość gość
Mi pomogło Naturhouse w Krakowie przy Kościuszki. Gdzie mieszkasz? W moim punkcie przyjmują świetne dietetyczki. Poza tym.. z dietetyczką masz pewnosć, ze schudniesz bezpiecznie i skutecznie.