Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potwierdzenie ciąży

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio współzyłam z moim chłopakiem bez zabezpieczenia. Miesiączka spóźnia mi się 2 tygodnie. Test pokazał 2 kreski ale nie jestem pewna. Nie moge isc sama do ginekologa bo nie jestem jeszcze pelnoletnia a nie powiem vhlopakowi dopuki nie bede w 100% pewna. Slyszalam o badaniu BETA HCG z krwi. Czy jeśli pójde do przychodni to będą mnie pytali o wiek? Musze byc z mamą? Moge powiedzieć że to po cos innego? Albo czy moge dogadac sie z ginekologiem zeby nie powiadamial rodziców i dał mi na to troche czasu? Nie wiem co mam robić, pomocy!!!

Gość gość
Jeżeli test z moczu wyszedł pozytywnie to jesteś w ciąży.

Gość gość
Dokładnie dwie kreski, okres się spóźnia... Ciąża! Dlaczego byliście tak bezmyślni i się nie zabezpieczaliście?!

Gość gość
Gościu te pytania to sobie już zostaw dla siebie, teraz to już nic nie zmieni. Ludzie zawsze wpadali i wpadać będą :)

Gość gość
Możliwe że tonie ciąża ale dla pewności powtórzyła bym test za 2 dni

Gość gość
Badanie bhcg najlepiej zrobić w prywatnym laboratorium, np. diagnostyka. W przychodni nawet jak robię odpłatnie to pytają o PESEL, a wtedy mogą nie wykonać badania bez obecności rodzica.

Gość gość
Robiłam bhcg kilka razy w życiu i zawsze byłam poproszona o dowód, nie wiem czy po to aby sprawdzić pesel czy pełnoletność.

Gość gość
Przypomniałam sobie teraz, że jak robiłam bhcg w szpitalu praskim poza godzinami pracy punktu pobrań to pobierali mi na SORze i tam w zasadzie żadnych formalności. Tylko nazwisko podałam, o żadne dokumenty nie pytali.