Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zatkany kanalik piers pomocy

Polecane posty

Gość gość

Bardzo często mam zatkany któryś z kanalików piersi. Zarówno na jednej jak i na drugiej. Staram się przebić jak oczywiście się da. Po kilku dniach znika. Ból ogromny przy ssaniu. Czy robię coś nie tak, że kanaliki się zapychają? Czymś smarować? Oczyszczać? Jak sobie pomóc żeby kanaliki się nie zapychały.

Gość gość
Mam ten sam problem. Corke karmilam dwa lata. Teraz synka karmie juz 12 miesiecy i co jakis czas mam zapalenie. U mnie jest to spowodowane nieregularnym karmieniem lub nieoproznianiem do konca piersi przez dziecko. Staram sie ale wracaja te zapalenia. Co mozesz zrobic to brac paracetamol plus ibuprofen, masowac piers, odciagac i karmic jak najczesciej. Przyczyna moze byc tez niewygodna bielizna lub urazy sutka, bo tam w rankach zbieraja sie bakterie.

Gość gość
jak przebić?

Gość gość
przebija się igłą. delikatnie, żeby nie uszkodzić "ciała". ja przebijam tylko te kanaliki, które są w pełni białe, żeby to dobrze opisać, te które jakby wyszły. Takie przebijanie nie boli , nie ma rany. Innych nie ruszam i czekam aż "dojrzeją". Ale to nie jest jakiś sposób, który pomaga wybitnie, ulga średnia

Gość gość
a może jest jakaś maść?

Gość gość
kurde drugi raz karmie piersia ale o przebijaniu nie słyszałam hehe