Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ciąża jest w tym wypadku możliwa ?

Polecane posty

Gość gość

Mam 17 lat. Miesiączkę miałam 1 kwietnia. Mój pierwszy raz miałam 30 kwietnia, był to stosunek przerywany,a dzień później dostałam okresu. Trwał do ok.5 maja. 6 maja widoczne było plamienie. Uprawiałam stosunek przerywany również 18 maja ( chociaż nie wiem czy tak go nazwać, ponieważ członek znajdował się w pochwie bardzo krótko, penetracja ograniczała się zaledwie do kilku ruchów). Z pewnością nie doszło do wytrysku. Ok. 23 maja zaczęłam mieć bóle podbrzusza o zmiennym charakterze i natężeniu. Bardzo się stresowałam. Ok. 25 maja znów uprawiałam seks, tym razem z prezerwatywą, lecz bez wytrysku w pochwie. Zaniepokoiła mnie dość duża ilość białej wydzieliny z mojej pochwy, która pozostała na członku partnera. Mam nieregularne cykle miesiączkowe, jednakże okres nie powinien mi się spóźniać aż tak. Wydaje mi się, że powinnam go dostać ok. 31 maja. Dziś jest 2 czerwca i nadal nie mam miesiączki, zamiast tego mam dużą ilość, bezbarwnej, może lekko żółtawej wydzieliny z pochwy. Dodam, że żyję w ciągłym stresie od tygodnia, ponieważ bardzo obawiam się ciąży. Nie mam żadnych innych niepokojących objawów oprócz bólu w podbrzuszu, spóźniającej się miesiączki i wydzieliny. Nie bolą mnie piersi, nie odczuwam nudności ani nie wydalam nadmiernie moczu. Zrobiłam trzy testy ciążowe. Wszystkie wyszły negatywnie. Pierwszy 31 maja, a drugi i trzeci 1 czerwca. Dodam, że moja temperatura ciała również nie jest podwyższona. Proszę o pomoc, nie daję sobie sama z tym rady. Czy możliwa jest w tym wypadku ciąża, a może jest to spowodowane czymś innym?

Gość Ilya1881
Jeśli nie zapyliły Cię ni pszczółki, ni wiatr, to ciąży brak.

Gość gość
To nie ciąża, ale jeśli nie chcesz zajść w ciążę to polecam jednak stosować antykoncepcję. Stosunek przerywany, zwłaszcza stosowany przez młode osoby nie jest zbyt skuteczny.

Gość gość
zółtawa wydzielina może wskazywać na infekcje grzybiczną, lepiej idź do lekarza w ciąży nie jesteś, raczej to grzyb

Gość gość
Jesteś młoda i inteligentna sądząc po stylu pisania. W ciąży nie jesteś, ale nie rujnuj sobie życia przedwczesnym macierzyństwem... Jeżeli już musisz seks uprawiać (choć moim zdaniem nic nie stracisz jak poczekasz kilka lat) to chociaż tabletki bierz i dodatkowo używaj prezerwatywy.

Gość gość
Nie, ciąża jest niemożliwa, natomiast infekcja intymna jak najbardziej, na co wskazują bóle podbrzusza i ta wydzielina. Takie infekcje bardzo często zdarzają się przy rozpoczęciu współżycia, konieczna jest wizyta u ginekologa! Porozmawiaj z lekarzem na temat antykoncepcji, nie stosuj stosunku przerywanego, gdyż istnieje możliwość ze plemniki znajdują się również w tzw preejakulacie, czyli wydzielinie z męskiego członka, która pojawia się jeszcze przed wytryskiem.

Gość gość
Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi :-) najbardziej stresuje mnie ten spozniajacy sie okres :-(

Gość gość
Ciąża to nie choroba tylko owoc przyjemnosci.

Witam dziewczynyusmiech.gif jestem tu nowa wiec proszę o wyrozumiałośćusmiech.gif zacznę od tego, ze okres baaardzo mi sie spoznia wogole nie czuję abym miała go dostac:/ ostatnią miesiaczkę mialam od 27.05-31-o5 tak jak zawsze trwala 5 dni i od tamtej pory cisza...robilam ze 4 testy ale wszystkie negatywne... mieszkam na wsi a moj lekarz wraca z urlopu dopiero 18 sierpnia. do tego czasu chyba zwariujrmy z narzeczonym. bylam na początku czerwca u lekarza aby skonsultowac wyniki hormonow. w sumie wszystko ok przepisal mi tylko tabletki CYKLODYNON na poprawe pracy jajnikow. sama z siebie zaczelam brac kwas foliowy tak na wszelki wielkiusmiech.gif mam 23 lata i w sumie chcielibysmy miec juz malenstwo. czekam na odpowiedz