Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mocniemoc

Ciąża??

Polecane posty

Gość Mocniemoc

Wiem że jest już bardzo dużo pytań tego typu ale muszę zapytać bo nie daje mi to spokoju. Cykle mam 28 dniowe i nie zabezpieczamy się bo stwierdziliśmy że co ma być to będzie. Wczoraj minął termin miesiączki i nie dostałam jej jeszcze. Brzuch boli mnie od jakiś 8 dni jak na miesiączkę i mam biały taki gesty śluz, piersi bolą jak zwykle ale też zaczęły boleć te 8 dni temu a zawsze zaczynają jakieś 2 dni przed miesiączka.Test zrobiłam w 24 dniu cyklu i był negatywny. Czy jest szansa że to ciąża?

Gość mocniemoc
I z góry proszę o nie pisanie chamskie komentarzy. Skoro pytam to znaczy że mam wątpliwości i chciała bym uzyskać pomoc/radę. :)

Gość Gość1908192
Powtórz test.:)

Gość gość
Byłaś na becie??? :)

Gość Mocniemoc
niestety nie mam teraz takiej możliwości bo na rano chodzę do pracy. Ale czy to faktycznie może być ciąża?

Gość gość
Może być ciąża i może być nie ciąża. Test zrobiłaś za wcześnie. Powtórz. Jeśli będzie negatywny, a miesiączka dalej się nie pojawi to powtórz po 10-14 dniach od terminu spodziewanej miesiączki i wówczas bez względu na wynik udaj się do lekarza.

Gość Mocniemoc
A jutro jak będzie 4 dni po terminie i zrobię test to powinien wyjść wiarygodny już?

Gość gość
Zrób test.

Gość Mocniemoc
Ok dziękuję za pomoc :)

Gość gość
Możesz śmiało dzisiaj robić test :)

Gość Mocniemoc
Zrobiłam i jest negatywny... :( czyli nie ma już żadnych szans na ciąże ? :/

Gość Mocniemoc
?

Gość gość
Ciążę można by wykluczyć gdyby pojawiła się miesiączka lub gdybyś zaprzestała współżycia i wykonała test z krwi po 14 dniach od ostatniego stosunku. Ewentualnie gdybyś miała monitorowaną owulację i po 14 dniach wykonała test z krwi. A tak to nigdy nie wiadomo kiedy dokładnie była owulacja, bo mogła się przesunąć. Ale też nie nastawiaj się i nie rób sobie nadziei na ciążę. Po prostu spokojnie czekaj. Dwa dni spóźnienia miesiączki to jeszcze żadne spóźnienie.