Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia122415

Straszny ból i po kolejnych razach krwawienie.

Polecane posty

Gość monia122415

Witajcie, mam takie pytanie. Mam 20 lat ostatnio zaczęłam kochać się z moim chłopakiem. I tu pojawia się problem. Po pierwsze przy naszym pierwszym zbliżeniu, próbowaliśmy na pozycję klasyczną, strasznie mnie bolało. Następnym razem, także się nie udało, ale spróbowaliśmy na jeźdźca i po powolutku się ruszał i jakoś wszedł. Gdy wszedł, nie było bólu, tylko momentami. Ale problem pojawił się po stosunku gdzie ubraliśmy się i gdy wstałam, poczułam, że jestem całą mokra na tyłku i nogi już zaczynały. Po prostu krew ze mnie wypłynęła, było jej strasznie dużo. Następnego dnia nie krwawiłam. Jednak teraz gdy sypiamy ze sobą, za każdym razem jest ból najpierw musimy na jeźdźca po malutku jak we mnie wejdzie, a następnie dopiero mogą być inne pozycje. Dopiero mija ból i tak jest za każdym razem. I problem pojawia się po każdym stosunku, ponieważ krwawię za każdym razem. Czy to jest normalne? Też tak mieliście?

Gość gość
nie sądzę żeby to było norrmalne... Najlepiej zrobisz jak udasz się do ginekologa.

Gość gość
Ok. Dziekuj***ardzo. Myślałam nad tym, ale troche brak mi odwagi. Jednak trzeba bedzie iść.

Gość gość
na seks masz odwage a do lekarza nie? debilka

Gość gość
To poważna sprawa. Zwróć uwagę na zabiegi operacyjne dotyczące brzucha, nawet przebyte dawno w dzieciństwie. Mogli ci pomyłkowo coś zaszyć (macicę, gdzieś z boku), albo gdzieś doszyć jajnik, albo nadkroić............, serio. Albo jakiś uraz itp. Przed leczeniem dokładnie wybieraj medyka. Wymagaj by ci powiedzieli co ci jest - pewnie nic nie będą gadać. Nie dawaj się bez powodu badać zwłaszcza od środka bo to może wywołać krwawienie. Najlepiej się u nieznanego medyka wogóle nie rozbieraj, nie daj się. Zrób jakieś dobre (bardzo dobre) badanie obrazowe, ale bez ingerencji - np dla wywołania kontrastu - bo to szkodliwe. Jeśli USG to wybieraj baaaaaaaaardzo dokładnie w przeciwnym wypadku napiszą : "bez zmian", faktycznie bez badania, bo trudne. Może zastanó wsię nad rezonansem magnetycznym, drogie, może nawet trochę szkodliwe, ale na pewno więcej widać.

Gość gość
wex nie strasz dziewczyny, autorko moze masz gruba błone dziewicza, w takich przypadkach to troche trwa i jest bolesne i krwawe. ile to juz trwa? Mozesz miec tez tylozgiecie macicy, kąt jest inny i trzeba szukać odp pozycji. Udaj się do ginekologa to ci wszystko wyjaśni. To nie zaszkodzi a nuż pomoże. A poza tym cierpiliwości.

Gość gość
Otwieraj ci/pę i do roboty

Gość gość
Przeciez ona juz próbowała kilka razy. Powinna nie współżyć do wyjasnienia sprawy.

Gość gość
ilka razy to dla niektórych za mało tym bardziej jak się źle to tego zabiera. Np jak sama mówi eks był w pozycji na jeźdzca wiec to ona kontrolowała głębokośc penetracji. Skoro było bezbolesnie może po prostu nie wchodził do końca stąd ciągły ból. Może też być tak że zla pozycja bo ma tyłozgięcie tego się nie wyleczy. Nie dramatyzujmy. To nie jest takie jak w romansach że rach ciach i za pierwszy razem pójdzie i bezbolesnie i od razu wielokrotny orgazm.

Gość gość
być może błona dziewicza jest nie do końca przerwana, ja miałam tak że była jakaś nietypowa i nie dało się nawet tampona włożyć, ale krew miesiączkowa normalnie wypływała. Ginekolog mi tę błonę częściowo przecięła i po pierwszym razie było z głowy. Wyrobiło się :)