Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronisia96

Nie chcę rodzić przez cesarskie cięcie.

Polecane posty

Gość Weronisia96

Jestem naprawdę załamana... Mam 19 lat i jestem w 7 miesiącu ciąży i w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, że prawdopodobnie będę musiała "urodzić" a raczej wyjmą mi maleństwo przez cesarskie cięcie. Lekarz mówi, że mam za wąska miednicę i dla mojego dobra lepiej byłoby wypisać mi tę operację a ja się miotam i nie chcę. Chcę urodzić naprawdę i naturalnie i w tej kwestii z mężem mamy to samo zdanie. Jesteśmy bardzo wierzącym małżeństwem od 8 miesięcy i chcemy robić wszystko tak jak Pan Bóg przekazał, czyli planujemy jeszcze dużo dzidziusiów i przyjmiemy każde istnienie, które się w moim brzuchu pojawi, więc nie chcę zabijać życia w moim łonie a chcę odbywać stosunki międzymałżeńskie zgodnie z naturą. A wiem, że po tej operacji wyjęcia dziecka można urodzić maksymalnie troje dzieciaczków, a nam się marzy duża rodzina plus te argumenty co wyżej wymieniłam są za tym, że chcę rodzić własnymi siłami. Czuję się na siłach, przyjęłam życie to i wydam je na świat, więc chyba zignoruję to zalecenie lekarza.

Gość gość
Tak, zignoruj i umrzyj, a najlepiej idź pisac nastepną prowokację:)

Gość gość
jak Bóg przykazał ok . tylko gdyby nie medycyna to cc by nie robili a wiesz ile kobiet i dzieci by umarło . Co za róznica czy sn czy cc ? najwazniejsze zdrowie i zycie i bezpieczenstwo . a cc można miec wiecej niż 3 :)

Gość gość
w*********j z tą prowokacją

Gość gość
Skoro jesteś tak głęboko wierząca to powinnaś zaufać Bogu i zawierzyć mu swoje zdrowie i życie. Po prostu umrzesz przy kolejnym porodzie. No coż, Bóg tak chciał...

Gość gość
jak mus to mus! cc ma też zalety. słyszałaś o wysiłkowym nietrzymaniu moczu?

Gość Weronisia96
To nie jest prowokacja i proszę o nieużywanie wulgaryzmów wobec mnie. Nie chcę mieć komplikacji po tym wyjęciu dziecka i nie móc urodzić już kolejnych maleństw. To byłaby tragedia. Dla mnie i mojego męża jest to bardzo duża różnica czy przeżyję poród tak jak należy czy wyjmą mi dzidziusia... Mamy swoje zasady.

Gość Weronisia96
Będę matką i jestem gotowa na rodzenie naturalne, czuję się powołana przez Boga do bycia nią i wiem, że nade mną czuwa i wolę kompilakcje po SN niż po operacji. Będę matką, więc jestem bardzo nastawiona na duże cierpienia związane z porodem, ale chcę to przeżyć naturalnie. Nie będę również stosować znieczulenia.

Gość gość
Prosze cie kobieto - ryzykowac życie dziecka by mogło sie urodzic sn ? zwariowałas ! naczytałas ie ksiazek . Wiesz ile dzieci rodzi sie chorych i umiera w okresie okołoporodowym ? bo za pozno cc ? tym bardziej ze lekarz juz teraz widzi wskazania do cc . Miałam 4 cc i juz po pierwszej nie chciałam rodzic sn !

Gość gość
Weronisia96 dziś Będę matką i jestem gotowa na rodzenie naturalne, czuję się powołana przez Boga do bycia nią i wiem, że nade mną czuwa i wolę kompilakcje po SN niż po operacji. Będę matką, więc jestem bardzo nastawiona na duże cierpienia związane z porodem, ale chcę to przeżyć naturalnie. Nie będę również stosować znieczulenia. PROWOKACJA W PIORUNY

Gość Weronisia96
Ja chcę rodzić a nie być operowana to różnica prawda? Poza tym takie są nasze przekonania, bo jesteśmy głęboko wierzący. Planowaliśmy poród domowy bez znieczulenia, bo ja chcę to tak właśnie przeżyć i co? Nagle mam zburzyć tak wszystkie swoje przekonania i poddać się wyjęciu dziecka.

Gość gość
masz racje nie łam swoich zasad . odpowiesz za smierc dziecka

Gość gość
bez znieczulenia to sie rodzi u Scjentologów

Gość gość
musi byc jakas nawiedzona bo nikt mądry by czegos takiego nie zrobił chyba ze to prowo

Gość gość
A u dentysty tez przy wyrywaniu zęba znieczulenia nie bierzesz? Toz to zło zapewne, postęp medycyny... Uwierz mi, jestem wierząca. Tez chciałam rodzić sn. Rodziłam, męczyłam się, pojawiły się komplikacje - lekarz pytał o zgodę na cc, nie myślałam ani chwili. Chciałam tylko, żeby nic się dziecku nie stało! I dziękowałam całemu personelowi, to oni byli jak anioły i uratowali zdrowie, a pewnie i życie mojego maleństwa odpowiednią decyzją!

Gość Weronisia96
Nie jestem nawiedzona tylko głęboko wierząca i nie jestem z sekty tylko katoliczka!!! Co w tym dziwnego, że tak chcę rodzić? Mama mnie w tym wspiera i ksiądz zaprzyjaźniony ze mną i mężem. Przy porodzie w domu będzie tylko położna a mąż nie.

Gość gość
to może na plebani niech ci proboszcz poród odbierze ?

Gość Polozna1991
Poczytaj sobie dziewuszko o niewspolmiernosci porodowej. I wyciagnij wnioski.

Gość gość
No przeciez jesli chcesz sn to chcesz i nie łam swoich zasad . Po co poruszasz tu temat skoro podjełas juz decyzje . czego od nas oczekujesz ? braw ?

Gość gość
Śmierdzi trollem :P

Gość gość
W przypadku niewspółmierności porodowej jedyną drogą, jaką dziecko może przyjść na świat, jest cesarskie cięcie. Przeprowadza się je u kobiet, u których wcześniej zdiagnozowano niewspółmierność miednicowo-główkową, a także w sytuacji, gdy poród się przedłuża bez rozwiązania i pojawiają się symptomy wskazujące na stan zagrożenia płodu. Nieprawidłowa budowa miednicy może spowodować przedwczesne pęknięcie pęcherza płodowego oraz wypadnięcie pępowiny. U kobiet z małą miednicą pierwszy okres porodu może być przedłużony, skurcze macicy osłabione, niekiedy dochodzi do zahamowania postępu porodu. Bardzo często zdarzają się uszkodzenia okołoporodowe matki i dziecka. Mała miednica sprzyja nieprawidłowemu ułożeniu się płodu. Niewspółmierność porodowa nie pozwala na poród naturalny.

Gość gość
A co jest dla Ciebie wazniejsze: rodzaj porodporodu czy ryzyko, ze dziecko moze jego nie przezyc? W Tqoim wypadku rodzwnie w domu z polozna jest w ogole wykluczone - tylko orody fizjologiczne z ciazy fizjologicznej moga odbywac sie w domu. Jestes nieodpowiedzialna skoro chcesz ryzykowac zdrowie, zycie dziecka. Totez jest decyzja Boga wiec przyjmij to z pokora i dbaj o zycie ktore masz.

Gość gość
Boże nie wierzę, nie dość że narażasz siebie to jeszcze swoje dziecko ja pierdolę,jestem wierzącą ale Ty jesteś jak z sekty. Nie liczy się dla Ciebie zdrowie swojego dziecka? nie rozumiesz,że możesz to dziecko okaleczyc na całe życie o ile by przeżyło? super ja bym takiej mamusi do końca życia znac nie chciała. Juz nie mówię o Twoim życiu, które masz w dupie i wiesz co taka jesteś wierząca ALE GRZESZYSZ i to jest bardzo ciężki grzech pychy

Gość Weronisia96
To dziecko naszego proboszcza :(

Gość gość
........zresztą prowo jak nic nie karmcie trolla

Gość gość
Weronisia96 dziś To dziecko naszego proboszcza h eh ehe jedyne wytłumaczenie :)

Gość Weronisia96
To dziecko moje i męża. Wszędzie się atakuje katolików nawet u lekarza tym wyjęciem dziecka, tylko się z nas wyśmiewacie i opluwacie. A dziecko z pomocą Bożą na pewno urodzę.

Gość Weronisia96
Ksiądz biskup wtedy wspolzyl ze mną oralnie, więc to ksiadz proboszcz zeslal mi dar ducha św

Gość gość
Ja wierzaca nie jestem,ale wiem,ze swiadome narazanie zycia swojego i dziecka to grzech,wiec smierdzi prowokacja skoro taki ultrakatol jak Ty tego nie wie. Poza tym Franciszek powiedzial,zeby sie nie rozmnazac jak kroliki i troje dzieci w zupelnosci wystarczy,a tyle przez cc mozwsz urodzic. Twoj ksiundz chyba medycyny nie konczyl i nie moze zdawac sobie sprawy z konsekwencji namawiania Cie na pn. No,chyba,ze zaciera rece,bo wie,ze zarobi na pogrzebie. Albo dwoch naraz...

Gość gość
Weronis jest ty naprawde istniejesz puknij sie główke dziewczynko :)