Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsze opakowanie tabletek anty

Polecane posty

Gość gość

Cześć, zwracam się do was z kilkoma pytaniami. W tym miesiącu zaczęłam pierwszy raz w życiu stosować tabletki antykoncepcyjne Marvelon i mam w związku z tym pewne wątpliwości. Póki co nie widzę żadnych skutków ubocznych takich jak plamienia ale strasznie bolą mnie piersi. Da się to wytrzymać tylko zastanawiam się czy to minie? Czy lepiej zmienić na inne? Kolejną sprawą jest (w sumie najważniejszą!) kiedy mam zacząć kolejne opakowanie? Chodzi mi o to, że jak np. skończy mi się blister 16 czerwca (czwartek) to kolejne opakowanie mam zacząć w następny czwartek czy piątek? I czy jeśli teraz biorę je rano zaraz po przebudzeniu, to czy w następnym cyklu moge zacząć je brać wieczorem? Czy to za duży skok godzinowy? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
Ostatnia tabletka w czwartek, a więc: 1 dzień przerwy - piątek 2 dzień przerwy - sobota 3 dzień przerwy - niedziela 4 dzień przerwy - poniedziałek 5 dzień przerwy - wtorek 6 dzień przerwy - środa 7 dzień przerwy - czwartek Przerwa to dzień, w którym tabletki nie bierzesz, a więc pierwszą tabletkę z kolejnego opakowania bierzesz w piątek. Możesz brać wieczorem, nie będzie to miało wpływu na skuteczność. Ale jeśli ma Ci to głowę zaprzątać to możesz skrócić przerwę o jeden dzień i zacząć opakowanie w czwartek wieczorem. A co do bolesnych piersi to polecam się wstrzymać i zdecydować po trzech opakowaniach, bo tyle mniej więcej organizm przyzwyczaja się do tabletek.

Gość gość
Czy też tak otwierasz ci/pę dla prącia?