Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z 3 miesiecznym niemowlakiem do centrum handlowego?

Polecane posty

Gość gość

Chcialabym pojechac do mniejszego parterowego centrum handlowego na zakupy/do fryzjera itd z mezem, czy dla 3miesiecznego niemowlaka nie bedzie to meczarnia?

Gość gość
ne będzie :)

Gość gość
Moje dziecko w tym wieku to potrafilo przespac całe zakupy,albo się przyglądała. Teraz to juz trudniej jak ma rok

Gość gość
Chyba z takim małym to jeszcze można zrobić zakupy bo głównie śpi chodź są takie co wyją non stop ale chyba znasz swoje dziecko wiesz ile śpi ,kiedy i czy można sobie pozwolić na w miarę spokojne zakupy .

Gość gość
Moj byl taki ze się darl, ale to zależy od dziecka

Gość gość
Ja nie chodze w takie miejsca bo inni sie krzywo spogladaja jak wejdziesz do jakiegos sklepu z ciuchami i gondola z dzieckiem im przeszkadzasz

Gość gość
No jasne , że możesz. Tylko weź mu bluzę bo na dworze ciepło a w sklepach klina.

Gość gość
rece opadaja na takie mamuski jak wy....tak male dziecko ma jeszcze nie dokonca rozwiniety sluch i wzrok,a przez to wyjątkowow wrażliwy. Zabieranie do galerii gdzie jest bardzo duże nasycenie światła w określonych barwach (bo to kwestia podkrecania kolorow wystawianych produktow) moze uszkodzic rozwiajace się oczy! To samo tyczy sie słuchu - jest tam duże natezenie bodzcow dzwekowych o wysokiej skali . O bakcylach nie wspomnę. Kretynki!

Gość gość
Wybacz ale od czego jest zadaszenie gondoli...a jeśli chodzi o hałas to większy bywa w klubach malucha do których się chodzi już z 2m dziećmi... taaak najlepiej się zamknąć w domu.....

Gość gość
ja jak mam jechac sama tzn bo maz w pracy i bym chciała cos przymierzyc to chyba nie bardzo wpuszczaja do przymierzalni z wozkiem? tzn wziełabym wtedy tak, ze nosidełko na stelazu da sie tak?

Gość gość
nie widzsz róznicy miedzy wychodzeniem na spacer, do znajomych, parku, na targ czy do malego osiedlowego sklepu a łażeniem po centrum handlowym? Umrzesz jak dla dobra dzieciaka przez pol roku sie nie polansujesz w galerii? Może prosto z porodowki wyskakujcie na zakupy...no przecież to nic nie szkodzi...

Gość gość
Ja chodze z dzieckiem wszedzie i nie ma problemu, nie przesadzajcie...rozumiem ze duze galerie handlowe to nie miejsce dla malego dziecka ale do mniejszych gdzie nie ma tlumow to czemu nie?bez przesady...halas i tlok moze byc wszedzie.

Gość gość
My z corka poszlismy pierwszy raz na takie zakuy jak miala 7 miesiecy. Wczesniej jak chcialam sie wybrac to zostawala z mezem lub dziadkami a ja z przyjaciolka moglam sie wyrwac. Korzysc podwojna - mala unikala tego syfu a i ja mialam czas dla siebie. A pierwszy wypad i tak skonczyl sie szybko bo cora sie znudzila i trzeba bylo wracac :)

Gość gość
ty co tak wyzywasz ludzi od kretynow, twojemy dzieciarowi to wspolczuje matki chamki, masz racje, lepiej nie wylaz nigdzie takie chamidla powinny w domu siedziec.

Gość gość
Ja nie mam komu zostawic niestety jestem sama z mezem...wiec musimy brac dziecko wszedzie ze soba...wiadomo kino, teatr odpada ale zakupy itd jak najbardziej, czemu mam nie jechac i nie kupic sobie czegos nowego i zadbac o siebie?

Gość gość
czytanie ze zrozumieniem to umiejetnosc zanikajaca w dzisiejszych czasach...

Gość gość
A może mi ktoś wyjaśnić po co chodzi się z 2-miesięcznym dzieckiem do Klubu Malucha? Pytam serio. Jestem w ciąży i jak przeczytałam to się zaczęłam zastanawiać.

Gość gość
żeby się pobawiło z innymi dziećmi :D a tak serio żebymatki mogły poplotkować chyba innego celu nie widzę

Gość gość
Jak ktos ma ochote to niech jedzie z dzieckiem na zakupy, dziecku nic nie bedzie

Gość gość
Jezeli w hondoli to ok,ale nie wyobrazam sobie,zeny dziecko kilka godzin jezdzilo w nosidelku,a jesli chcesz polazic po sklwpach i do twgo do fryzjera,to szy ko sie nie zejdzie. To niezdrowe dla takiego malucha. Jak widze te wylansowane matki jezdzace kilka godzin z dzieciakami gniecionymi z nosidelkach to.szlag mnie trafia. Niech same wsadza sie w taki fotwlik i jezdza w jednej pozycji kilka godzin.

Gość gość
Gość 8.19 dobrze pisze, inni też.

Gość gość
Jeśli są jakieś pilne zakupy, które w miarę szybko można załatwić to ok. Ale ciągać dzieciaka na przymiarki ciuchów, do fryzjera to bezsens. A w nosidełku to już w ogóle. Niech dzieciak z mężem zostanie, a Ty idź się baw.

Gość gość
a ja bylam i kupilam sobie spodnie, poszlam do fryzjera( w tym czasie maz zostal z dzieckiem) i dziecko caly czas spalo :)

Gość gość
ja wszedzie chodze z moja 4-miesieczna córa,i spi cały czas,tylko ja lekko przykryj czyms pieluszka np.bo w centrach sa klimatyzacje

Gość gość
A potem stanie ci taka baba z ogromnym wuzkiem i nie ma jak przejsc.. to strasznie irytujace.I jeszcze krzyswo sie taka spojrzy na cb! Mamusiom w dzisiejszych czasach sie w d***e poprzewracalo. Na szmaty z dzieckiem 4 mies haha no kto to slyszal. I do fryzjera. No jeszcze lepiej. Moze pazurki idz sobie zrob od razu idz wydepiluj c**e a dziecko niech czeka uwalone w wuzku na dworzu goraco w sklepie zimno. Tylko patrzec jak sie roachoruje. Durne baby

Gość gość
Naucz sie pisac, kazdy ma prawo chodzi gdzie chce, jak Ci nie pasuje ze ludzie dbaja o siebie to idz gnoj widlami przerzucac dalej ;)

Gość gość
Ja chodziłam z synem jak miałam potrzebę i nie pytała kwok na kafe. Wszyscy żyjemy i mamy się dobrze.

Gość gość
Nie przesadzajcie, aż sie dziwię, że jak dotąd dziecko tylko do parku na spacerki jeździlo? moje było ze mną na zakupach już w drugiem tyg. życia - na takich szybkich cotygodniowych - przespało je po prostu;) Reszt ajest kwestia organizacji - jak autorka pójdzie do fryzjera to mąż może je zabrac na spacer na świeze powietrze, a poza tym trochę jazdy w wózku po sklepach pewnie będzie dla niego mniejszym dyskomfortem niż dla matki;) A jak dzieciak się zmęczy to na pewno da o tym znać:)