Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dopajanie przy karmieniu piersia

Polecane posty

Gość gość

Karmie corcie piersia ma obecnie 4 miesiace konczy za 3 dni. Do 6 mies na pewno bedzie na samej piersi ale czy w te upaly moge podac jej soczek do picia rozcienczony z woda?

Gość gość
A po co soczek? Podasz soczek, to nie będzie już na samej piersi. Przyzwyczajenie do soczków, to strzelanie sobie w stopę.

Gość gość
Takiemu malemu dziecku to woda, koperek albo rumianek, a nie zaden soczek, ktory w żaden sposob nie zaspokoi pragnienia

Gość gość
Nie, niedopajałam. Jak było 30 st, syn domagał się cześciej piersi i tym zaspokajał pragnienie.

Gość gość
moja ma 4 miesiace,ja tez karmie piersią,wczoraj do pajałam ja wodą,strasznie marudziła,piersi nie chciała,ale wode tak,wiec troche jej dałam.

Gość gość
Mój synek ma 8 mcy. Od początku był na piersi i nie dopajałam go w ogóle. Odkąd rozszerzamy dietę (w tej chwili są to już 3 dodatkowe posiłki: około 10.30 owoce; między 14 a 15 warzywka z mięsem i wieczorem około 20ej kaszka o półpłynnej konsystencji) też nie podaję mu nic innego do picia tylko dostaje pierś na żądanie. Pokarm z piersi jest tak "skonstruowany" że na początku ssania jest wodnisty i dziecko zaspokaja nim pragnienie natomiast dopiero później leci "to" bardziej kaloryczne i wartościowe którym dziecko zaspokaja głód. Przystawiając dziecko do cyca na żądanie sama wyczaisz kiedy jest głodne i chce się najeść a kiedy tylko napić. Mój synek gdy domaga się tylko pić np po obiedzie lub po spaniu to ssie cyca dosłownie 1-2 minuty i to mu w zupełności wystarcza