Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malfra

Niewidoczna ciąża a wynik beta hcg ?

Polecane posty

Byłam u ginekologa we wtorek - skierował mnie na badanie USG,które odbyło się dzisiaj. Poszłam do Niego więc na USG - widoczny jest jedynie maleńki pęcherzyk - powiedział mi że być może to pęcherzyk ciążowy i skierował mnie na badanie beta hcg-wynik był 42,3 . Na 15 czerwca mam iść znowu na USG. Powiedział mi że macica jest powiększona lekko i nie mam się co na zapas martwić bo wcale tam może ciąży nie być...Dodał że za dwa tygodnie zobaczymy czy coś się zmieniło.Jak myślicie? Ciąża? Brak ciąży ? Mam powody do obaw?

Gość gość
No przecież to oczywiste, że jesteś w ciąży ( to właśnie ten pęcherzyk) A kiedy miałaś termin ostatniej @?

Gość gość
powinnaś powtórzyć badanie po 48 godzinach, przyrost powinien być min o 66%, a na usg widać coś przy becie 1000 i wyżej

Właśnie ginekolog nie stwierdził ciąży. Ostatnią miesiączkę miałam 27 kwietnia, do dzisiaj żadnych jej zapowiedzi. Od kilku dni wymiotuję,mdli mnie,pojawiły się przebarwienia skórne po za tym od ponad tygodnia zaobserwowałam u siebie podwyższoną temperaturę ( ponad 37 stopni) ... no i w okresie dni płodnych pojawił się różowawy śluz...przez około 2 dni go miałam. Teraz mam biały,gęsty.

Gość gość
jak ginekolog nie stwierdził, to my mamy stwierdzić? beta wskazuje na ciążę, ale czy ta ciąża się rozwija to już inna sprawa

Dlatego pytam co o tym myślicie i może któraś z Was miała podobną sytuację ?

Gość gość
To ciąża, ale wczesna. Na USG jeszcze za wcześnie. U mnie przy becie 16000 widoczny był pęcherzyk, jeszcze bez zarodka. Zarodek dopiero 8 dni później.

Gość gość
No i ciąża jest prawdopodobnie trochę młodsza niż wynika to z OM.

Rozumiem więc już jakoś te obawy maleją troszeczkę :) Dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
Bwta HCG powyzej 5 to ciaza czyli jestes w ciazy. Powtorz test z krwi,zeby sprawdzic czy sie rozwija. Dziwny lekarz skoro nie potwierdzil ciazy na podstawie wynikow z krwi... Moze chcial sie upewnic czy ciaza prawidlowo sie rozwinie,czy bedzie serduszko,a nie ciaza biochemiczna. Czyli nie chcial Ci robic nadziei.

Też tak myślę tym bardziej że pół roku temu właśnie poroniłam i nawet nie wiedziałam że jestem w ciąży-dopiero na pogotowiu się dowiedziałam dlatego tym razem się boję...ciąża jest planowana aczkolwiek nie chce robić sobie złudnych nadziei. Dowiem się wszystkiego 15 czerwca...wtedy chyba powinno już widać

Gość gość
Tak. Na USG juz powinno byc cos widac. Dla pewnosci jesli sie niecierpliwisz mozesz jeszcze raz zrobic test z krwi.

Jak na razie poczekam, codziennie mierzę temperaturę...cały czas trochę ponad 37 stopni. Nie chce na razie robić sobie nadziei na ciążę ale obserwuję cały czas swój organizm