Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem załamana. Nie chcę mi się już żyć

Polecane posty

Gość gość

Witajcie Chciałabym się wyżalić. Nie mogę zajść w ciążę od kilku miesięcy się staramy i nic. Nie wiem co mam zrobić.. Nie czuję się kobietą :( a dziś na dodatek dowiedziałam się że moja szwagier która z nami mieszka jest w drugiej ciąży pomimo że brała tabletki anty. Nie wiem dlaczego mi się nie udaje! Co żemna jest nie tak :( żyć mi się powoli już nie chce tak bardzo pragnę zostać Mamą a chyba nie jest mi to dane :(

Gość gość
Dajże spokój kobieto :) kilka miesięcy to nic. Poza tym jak taka zestresowana chodzisz to nic dziwnego...

Gość gość
Nie potrafię myśleć o niczym innym. Cały dzień przed oczami mam 2 letniego synka szwagierki i to mnie dobija jeszcze bardziej a jak się dzisiaj dowiedziałam to się załamałam i płacze tylko.

Gość gość
Ludzie się starają latami a ty się załamujesz bo kilka miesięcy nie możesz zajść.Znajdź sobie jakieś hobby, zrób coś dla siebie zamiast ciągle myśleć tylko o dziecku. Jak wam się nie uda zajść do roku czasu to idź do lekarza.

Gość gość
ok a miesiaczki masz regularne? owulacje masz?

Gość gość
jak bedziesz sie starac z takimi nerwami to igdy nie zajdziesz,ja dałam sobie na luz i teraz mam 4 miesieczna córe:) i tez mi pomogły paski owulacyjne:)

Gość gość
Mam monitorowane owulacje. Wszystko jest w porządku według giną. A ciąży jak nie było tak nie ma :(

Gość gość
Korzystaj z życia a nie pchaj sie w pieluchy!! dzieci to obowiązki i męczarnia :) wiem ,bo mam swoje wlasne i drugiego bym w życiu nie chciała!:)

Gość gość
Tylko ze ja marzę o dziecku. Wychowywał się w dużej rodzinie bo była nas 8 dzieci rodzice mieli po 7 i 3 rodzeństwa. Nikt nie miał problemu z zajściem w ciążę. Moje rodzeństwo dawno ma dzieci i nie mieli żadnych problemów. A ja taka nie udana :/

Gość gość
A mąż robił badania nasienia?

Gość gość
Nie nie robił

Gość gość
No to płacz dalej, żeś nieudana. 🖐️

Gość gość
Bo nie musi robić bo ma już dziecko z pierwszą partnerka

Gość gość
No i co z tego, że kiedyś mu się udało? :o Niepłodność to nie to samo co bezpłodność. Jest zmienna. Ani to drogie, ani skomplikowane, ani bolesne. :o

Gość gość
Zbadaj hormony. Przewaznie za problemy z zajsciem odpowiada tarczyca. A moze po prostu musisz wyluzowac. Ja dlugo sie staralam,a w obie ciaze zaszlam na urlopie.

Gość gość
nie myśl o niczym innym jak tylko o zajściu w ciążę, ryj sobie głowę tym, a zobaczysz, że i za 20 lat nie zajdziesz :o

Gość gość
Serio ? przez taka p*****le nie chce ci sie zyc hehe to ty sie mloda nie nadajesz na matke swoja droga robić sobie dziecko z dzieciatym facetem :( porazka

Gość gość
Nie macie wlasnego domu/mieszkania (mieszkasz z bratem i jego zona) i pchacie sie w dzieci? Bhawo ty

Gość gość
ja zaszlam po roku staran gdy sobie odpuscilam :)

Gość gość
Oni mieszkają u nas.

Gość gość
ja tez po po 14 miesiacach jak machnełam ręką zaszłam. Nie obraź sie ale zbadałabym tak czy siak nasenie męża. Nie można miec 100% pewnosci ze to jego dziecko. Skoro z Toba jest w porzadku wszystko to dla pewnisci zbadaj meza.

Gość gość
No widzisz, Ty płaczesz nie możesz zajść w ciążę, a ja drżałam żeby znów nie zajść . Mam dwoje dzieci,musiałam uważać bo prędko zachodziłam w ciąże.Dawniej były inne czasy i aborcja była dozwolona.Teraz rządzi kler i powiesili by za takie przewinienie na szafot.

Gość gość
ja zaszlam w pierwsza ciaze po 3 latach wspolzycia bez zabezpieczenia w kolejna po 4 latach a w kolejna po 5 latach mam 3 dzieci tak wiec sama widzisz ze natura wie co robi i sama czesto ustala co i kiedy wiec nie panikuj tylko robcie co do was nalezy za jakis czas zajdziesz w ciaze ale to moze byc w kolejnym cyklu lub dopiero w kolejnym roku tak juz jest

Gość gość
22:37 to czemu nie podwiążesz jajników ?

Gość gość
Kilka miesięcy? Tzn ile dokładnie? Nie każdy zachodzi za pierwszym razem i to jest normalne. Ja zaszłam po 5 miesiącach z pierwszym i po 4 z drugim i wcale się nie denerwowałam. Czasem trzeba trochę poczekać a nie od razu się załamywać i zakładać że jest jakiś problem.

Gość gość
9 miesięcy się już staramy. Ja wiem ze to wcale nie aż tak dużo ale z miesiąca na miesiąc czuje się bardziej do d**y. :/

Gość gość
Autorko, a moze sposobem będzie przyjmowanie tabletek anty przez 3 m- ce, i starania zaraz po odstawieniu, wtedy hormony szaleja i jest duzo łatwiej zajsc w ciaze. Ja w ten sposób "dorobilam sie" 3 pęcherzyków zaplodnionych i zagniezdzonych.

Gość gość
trzeba do lekarza. rozumiem nerwy. po roku zglos moze hormony moze nasienie.

Gość gość
Hej. Przede wszystkim nie panikuj i nie denerwuj się. Po roku nieudanych starań idźcie na badania do lekarza i to oboje! Nam udało się po 7 latach :) Teraz córka biega po domu i rozrabia. A udało się, gdy już zupełnie się poddałam i odpuściłam. Powodzenia.

Gość gość
Z tymi tabletkach to naprawdę może pomóc?