Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 lata różnicy miedzy rodzenstwem, Wasze doswiadczenia

Polecane posty

Gość gość

Czy to według Was za mało czy za dużo ? Są tu mamy dzieci z taką różnicą wieku. Chciałam dzieci z odstępem dwóch lat różnicy, ale długo mój mąż nie był gotowy na kolejne. Wczoraj zapytał czy nadal chcę drugie dziecko, bo on tak, ale ja nie wiem czy jestem gotowa, czy nie lepiej poczekać jeszcze 2-3 lata.

Gość gość
mój syn ma 4 lata a córa 4 miesiace i mysle ze to fajny wiek bo syn jest na tyle duzy ze rozumie ze to mała istota,jest do niej delikatny,uwaza zeby nic jej nie zrobic,sam sie ubiera,myje zeby,robi sobie kanapki a ja zajmuje sie mała,nie jest zazdrosny:)

Gość gość
między moimi synami jest cztery lata różnicy. Są plusy i minusy - plus wielki to to że to starsze dziecko jest już mocno samodzielne. Ubierze się samo, zje samo, na spacer idzie samo obok wózka, nie trzeba za rękę trzymać bo się wyrywa. Minus ja widziałam jeden - długo dzieci nie bawiły się z sobą, tzn trochę się tam ze sobą bawili, ale jak może bawić się sześciolatek z dwulatkiem, żeby im obu się podobało. Dopiero jak młodszy miał 3-4 lata to zaczęli się fajnie bawić, w takie zabawy jakie im obojgu pasowały. Może jakby była mniejsza różnica wieku szybciej by to nastąpiło. Teraz maja 9 i 5 lat i dalej starszy uważa młodszego za wielkiego dzieciaka, ale bawią się razem non stop - mają wspólne lego, razem grają w piłkę itp

Gość gość
Mam siostre o 4 lata mlodsza,jako dzieci nie moglysmy sie zgodzic ciagle sie klocilymy,bilysmy itd.Mama wychodzila z siebie bylysmy okropne.Teraz jako dorosle kobiety mamy ze soba bardzo dobre relacje.