Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki naraya plus

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałabym się dowiedzieć czy muszę postępować według zaleceń ulotki w przypadku pominięcia tabletki jeśli przyjęłam tabletkę w 3 tygodniu godzinę po tym, kiedy powinnam ją wziąć. W ulotce pisze, że trzeba - wziąć tabletkę tak szybko jak to możliwe nawet jeśli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek na raz, następnie dokończyć przyjmowanie tabletek z substancjami czynnymi, wyrzucić tabletki placebo i przejść do następnego opakowania lub - przestać przyjmować tabletki z substancjami czynnymi i przejść do tabletek placebo, zapisać dzień w którym zapomniało się tabletki i po przyjęciu wszystkich tabletek placebo przejść do następnego opakowania. Dodam, że w poprzednim opakowaniu również zażyłam tabletkę godzinę pózniej i postępowałam według pierwszej opcji. Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Dobrze, że czytasz ulotkę, ale nie czytasz jej wystarczająco dokładnie. Godzinne opóźnienie to żadne opóźnienie i nie trzeba podejmować żadnych kroków, bo skuteczność nie została w najmniejszym stopniu zmniejszona.

Gość gość
zobaczyłam właśnie, że na wykresie postępowania gdy pominęło się tabletkę jest napisane, że po ponad 12 godzinach to się robi dlatego zadałam pytanie, dziękuję za odpowiedz. :)