Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciezarne czy chodzicie na badanie ginegologiczne z męzami?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o wejście do gabinetu lekarskiego, rozmowę z lekarzem, itp. Nie chodzi mi o to że krępuje się przed mężem bo tak nie jest, jestem w 30 tc i był obecny przy badaniu kilkakrotnie, ale jakoś wolę wchodzić sama i pytam was bo może jestem jakąś inną, ale właściwie wszystkie ciężarne które przychodzą do mojego lekarza prowadzącego wchodzą do gabinetu z mężem a ja często proszę mojego żeby pozostał na korytarzu bo wolę wejść sama i porozmawiać z lekarzem, czy tylko ja tak mam ?

Gość gość
ja sobie nie wyobrażam zabierać męża na badanie :O Chore. Myślę że może być np. po badaniu, pogadać i dowiedzieć się.

Gość gość
Nie tylko ty tak masz. Mój mąż był ze mna 2 razy na usg ale później prosilam zeby wyszedl i poczekał na korytarzu kiedy rozmawialam z lekarzem.

mój mąż nie był ze mną ani razu na badaniu u ginekologa, uczestniczył raz tylko podczas ktg i przy porodzie. Nawet nie wiem po co miałabym go tarmosić ze sobą na te wizyty u ginekologa

Gość gość
Ja również nie widzę potrzeby wspólnych wizyt. Jedynie na USG prenatalnym byliśmy razem i przy porodzie. Nie żebym się męża wstydziła, bo się nie wstydzę, ale przecież do każdego innego lekarza chodzi się samemu, i nie tarmosi ze sobą męża/żony. Być może niektóre kobiety potrzebują wsparcia na każdej wizycie, ale ja takiej potrzeby nie mam.

Gość gość
Ja lubię jak jest ze mną na usg. :) Raz był też podczas rozmowy i nie miałam nic przeciwko temu. Lekarz pytał o choroby w rodzinie, dawał zalecenia itp.

Gość gość
nie, nie chodzę. Ginekolog to lekarz jak każdy inny. Chodze do stomatologa sama to i do gina sama. Za chwilę pewnie pojawi się ta cip*cia która wypisuje tu te bzdety.

Gość gość
Ja kiedyś byłam świadkiem ze weszła przede mną do gabinetu laska z mężem i dzieckiem :D to dopiero towarzystwo i jazda. A siedzieli tam chyba ponad 40 minut myślałam że mnie krew zaleje :-O

Gość gość
Ja z mężem i starszą córką byłam na usg połówkowym - córka była zachwycona a mąż jakiś taki niepewny, jakby zawstydzony, chociaż się wzruszył na widok malucha na monitorze ;-) na badaniu ani żadnej innej wizycie mąż mi nie towarzyszył, zawsze czeka na korytarzu /o ile w ogóle ze mną pojedzie, bo przeważnie jadę sama/.

Gość gość
Zaraz zjawi się ta psychiczna zboczona od obecności męża przy badaniu ginekologicznym, cud, że jeszcze jej nie ma :P

Gość gość
Ja obecnie jestem w 19 tyg ciąży i męża może zabiorę na połówkowe. Ale tak poza tym to nie widzę sensu ani potrzeby chodzić z mężem.

Gość gość
mój mąż był i obecny przy porodzie i zawsze jest obecny przy badaniu pochwy przez lekarza. Nie wiedzę powodu żeby miało byc inaczej. Tylko w naszym kraju kobiety wstydzą się obecności męza. W wielu cywilizowanych krajach mężowie są obecni podczas padania pochwy nawet palpitacyjnego.

Gość gość
jak chodze do gina to sporo kobiet bierze facetów - nie każde na badanie, ale tak czy owak im towarzyszą

Gość gość
mój mąż był i obecny przy porodzie i zawsze jest obecny przy badaniu pochwy przez lekarza. Nie wiedzę powodu żeby miało byc inaczej. Tylko w naszym kraju kobiety wstydzą się obecności męza. W wielu cywilizowanych krajach mężowie są obecni podczas padania pochwy nawet palpitacyjnego. x O dobrze, ze jesteś bo myślałam że wolne dzisiaj masz psycholko.

Gość gość
Ja nie mogę weźcie na badania jeszcze ciotke wujka babkę i dziadka, nawiedzone jesteście :-O

Gość gość
" Ja nie mogę weźcie na badania jeszcze ciotke wujka babkę i dziadka, nawiedzone jesteście pechowiec.gif " Tak, kpij dlatego, że ktoś ma inne zdanie. To takie dojrzałe i kobiece mieć ciasny rozumek i nie rozumieć, że jeden woli tak, a drugi inaczej. Chuj Wam do tego kto kogo bierze i gdzie. Z******ty kraj mamy, tylko paluszkami wskazywać i oceniać

Gość gość
ale po co mąż na badaniu ginekologicznym? nie chodzi tu o wstyd, ale sytuacja jest krepująca i niekomfortowa w moim odczuciu.

nie rozumiem na co maz/chlopak w takiej sytuacji? rozumiem, przywiezc, poczekac na korytarzu, pozniej ewentualnie porozmawiac o problemach po badaniu badz cieszyc sie z ich braku ;) ale to wszystko.

Gość gość
Rozwaliło mnie to "badanie palpitacyjne" PALPITACJE to mogą być serca pani mądralińska a jeśli chodzi o badanie dłonią to jest to badanie palpacyjne choć z tego co się orientuję to badanie dowcipne ma też swoją fachową nazwę;-)

Gość gość
Ja chodze z mezem sorry dziewczyny nie w takiej sytuacji was wasz facet widzial....Ja nie widze problemu moj maz nie staje kolo ginekologa i nie zaglada mi miedzy nogi, tylko czeka przy biurku lekarza.

Gość gość
Do dentysty też z mężem chodzicie ?

Gość gość Mirka
Mąż mi asystuje w poczekalni, w gabinecie jestem sama, tak jest lepiej. U mnie ciąża przebiega prawidłowo, po co mi on w gabinecie?

Gość gość
Spoko. Rozumiem ze do stomatologa tez razem chodzicie.

Gość gość
nigdy w zyciu nie zabralabym go do ginekologa czy w ciazy czy nie bo i po co byl trzy razy na badaniu prenatalnym ale to tylko usg lekarz pozatym nie bada ale bylysmy razem i lekarz opowiadal czy dziecko sie prawidlowo rozwija czy wyksztalcily sie konczyny wszystkie organy mialam cc i maz byl obok gdzie przywiezli dziecko wiec byl przy wazeniu i mierzeniu i dobrze bo zdjecia porobil a gdybym miala rodzic sn to niechcialabym jego obecnosci podsumowujac do dentysty chodze sama to i do ginekologa pojde sama nie widze potrzeby zeby ktos jeszcze byl ze mna w gabinecie peszylo by mnie to

Gość gość
No to macie ciasne mózgi skoro nie rozumiecie, że ktoś inny może odczuwać podobnie :D Ja w ciąży nie jestem, ale pewnie facet by chciał ze mną chodzić - jest zainteresowany takimi sprawami, mam fajną lekarkę itd. A ja nie czuję żadnego skrępowania przy nim. Dla nas bycie w ciąży byłoby momentem wspólnym więc czemu nie miałby dowiadywać się od lekarza o przebiegu ciąży? Mimo to jestem w stanie zrozumieć tego, że inne nie chcą by facet w tym uczestniczył i uważam, że było by kretyńskie gdybym teraz pisała "ojej, jak Wy tak możecie bez męża ojej". To świadczy tylko o ograniczeniach intelektualnych i trudności w rozumieniu, że ludzie są różni, a nie o posiadaniu patentu na jedyny słuszny styl życia.

Gość gość
Mój mąż chodzi ze mną czasami do stomatologa, gastrologa, internisty. Tak samo jak ja chodzę z nim.