Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noirka

plamienie w 11 tygodniu

Polecane posty

Gość noirka

Witam wszystkich:-) jestem w 11 tc;poprzednią ciążę poroniłam;w tej prawie od początku jestem na lekach podtrzymujących i na zwolnieniu z powodu pojawiających się plamień;dziś rano plamiłam jak dotąd najwięcej-zabrudziłam piżamę;plamię brązową krwią;ostatnie usg miałam tydzień temu-dziecko 3,5 cm,serduszko bije,nic się nie odkleja,szyjka ok-jednym słowem wszystko w porządku;a dziś znowu to spore plamienie...bardzo się boję i proszę o poradę;może za duża łaziłam zamiast leżeć?dodam,że mam również biegunkę

Gość gość
Jeśli masz możliwość skonsultuj się z lekarzem prowadzącym ciążę. Jeśli nie masz takiej możliwości to jedź na IP.

Gość gość
Powinaś jechać na IP. Ja też miałam tak, że zaczynałam krwawić po spacerze.

Gość noirka
w zeszłym tygodniu na IP właśnie lekarka mi powiedziała,że jest oki i że takie plamienia się zdarzają,bo może są krwiaki albo coś...nie chcę też panikować za bardzo,bo to nie służy ani dziecku ani mnie

Gość noirka
a mogę zapytać co się okazało?dlaczego krwawiłaś po spacerze i jak się sprawa skończyła?

Gość gość
Plamienia oznaczają zagrożona ciążę i zapewniam cię ze nie są normalne, jedz kobieto do szpitala na co ty czekasz ?? U mnie w 12 tc krwawienie było spowodowane peknueciem krwiaka musiałam leżeć ponad trzy miesiące w łóżku brałam leki. W tym dwa tygodnie w szpitalu na samym początku

Gość gość
Ja polowe ciazy mialam plamienia. Myslalam,ze oszaleje ze strachu. Najpierw w 4tc,potem chyba w 8tc,pofem w 14tc,18tc i 20tc. Co lekarz to inna teoria: a to krwiak,a to provesteron,a to pekniete naczynko w szyjce. Raz plamienie bylo jasnorozowe,poza tym zawsze brunatne. Raz jeden dzien, raz kilka dni... zawsze kazano mi wtedy zwiekszac dawke luteiny i lezec,ale ogolnie nikt nie potrafil mi powiedziec jednoznacznie czym to jest spowodowane. Na USG zawsze super. Potem dwoch lekarzy powiedzialo,ze mam lozysko nisko polozone i w takim wypadku zdarzaja sie plamienia. Musialam prowadzic oszczedny tryb zycia i zero seksu ;( Jak dluzej gdzies pospacerowalam to od razu plamilam. Z dzieckiem wszystko ok, donoszone. Szyjka sie nie skracala i nie rozwierala. Jeden dobry lekarz pkwiedzial mi,ze brazowym plamieniem n8e nalezy sie stdesowac,bo ono zwykle nie ma zwiazku z ciaza.

Gość gość
Na IP mozesz podjechac i sprawxzic na usg czy wszystko ok,ale zapewniam iw,ze poza lezeniem i zwiekszeniem dawki lekow nic nie zrobia.

Gość noirka
bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;-)dodały mi otuchy;-)wiem,że nie należy bagatelizować ale też nie można przesadzać;-) ściskam mocno;-)

Gość gość
Jedź do lekarza, na co czekasz. Jak coś się stanie to bardzo tego pożałujesz, lepiej zrobić z siebie panikarę niż doprowadzić do poronienia

Gość gość
Ja pisalam o godzinie 15:00 Na Twoim miejscu dla spokoju podjechalabym do szpitala na usg i badanie. Ja mimo tego,ze czesto plamilam i nic sie nie dzialo to za kazdym razem w kilkanascie minut bylam na IP. Raz mnie zostawili w szpitalu,ale wlasciwie nie wiem po co,bo i tak kazali tylko lezec i brac duphaston. Sama sie wypisalam i uwazalam na siebie w domu. Czesciej chodzilam do lekarza. Moj wpis mial Cie uspokoic,ze to niekoniecznie musi byc cos z ciaza,ale trzeba to sprawdzic. Tak moze tez zaczynac poronienie lub pozniej przedwczesny porod.

Gość noirka
jeszcze raz dziękuję:-) póki co się uspokoiło; wzięłam więcej lekarstw i nospe do tego; w poniedziałek mam wizytę u lekarza; bardzo to jest stresujące,choć rozsądek podpowiada spokój