Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam. Rozmiar kapelusika.

Polecane posty

Gość gość

Witam Potrzebuję kupić na prezent kapelusik dla 2 letniej dziewczynki. O co chodzi z tymi rozmiarami, czy taki sam kupuje się rozmiar body i kapelusza, czy nakrycia głowy mają inną rozmiarówkę i chodzi o obwód głowy? Dzięki za pomoc :)

Gość gość
Z kapeluszami ciężko coś radzić - dzieci mają bardzo różne głowy. Jeżeli nie ma możliwości zmierzyć to chociaż dobrze znać rozmiar. Moja córka ma dużą głowę i "przypisane" do wieku kapelusze były od początku dużo za małe.

Gość gość
Pytasz o rozmiarówkę - przy kapeluszach jest rozmiarówka zgodna z obwodem główki, co jednak jest mylące bo wiele zależy od kształtu głowy. Moja córka ma obecnie 4,5 roku i potrzebuje już 56 a rok temu nosiła 54. W wieku 2 lat miała 52. Ona ma dużą głowę. W sklepach h&m kapelusiki były rozmiarowo tj ubranka np. 110-116 czyli niby powinien być na moją dobry a jest za mały...

Gość gość
Trudno coś poradzić, bo dzieci mają różne głowy. Moja dwulatka 47 cm ma obwód.

Gość gość
możesz sobie spojrzeć na siatki centylowe. Ja bym kupila cos trochę większe niż na 50centyl. Z reszta + - 1cm w rozmiarze kapelusza nie robi większej roznicy. JAk mój syn miał trochę ponad rok kupiłam mu kapelusik o oznaczeniu 1-3 lata. TEraz ma 3 lata i ciegle go nosi.