Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mammotomia

Polecane posty

Gość gość

ej o co chodzi z ta biopsja. mam guza i nie wiem co to za badanie a ze stron lekarskich malo co rozumie. oni strzykawa pobieraja czesc guzu, wlbo wycinaja go, tak???

Badanie jest przeprowadzane pod znieczuleniem. Za pomocą igły pobiera się tkankę z piersi do badania. Samo badanie nie jest jednoznaczne z nowotworem. Dosyć przejrzyście masz tu opisany przebieg zabiegu: twoja-mammotomia.pl

zabieg przeprowadzany jest w znieczuleniu, trwa kilkanaście minut. Za pomocą igły lekarz pobiera precyzyjnie tkankę do badania hist-pat. Ja dostałam skierowanie na mammotomię do Interemedu, kiedy lekarz podejrzewał u mnie guza. Na szczęście zmiany były łagodne. nie ma czego się bać.

Gość Fanfarrek
A no dokładnie tak to wygląda - jakby nie ująć ładnym językiem, to po prostu przy mammotomii muszą pobrać wycinek guza i przekazać go dalej do badań. W wyszukwiarce jak poszperasz to w swoim regionie też znajdziesz ośrodki czy centra medyczne, które to robią. U nas jest http://medycynadab.pl/mammotomia/ , ale wiadomo, że jeździ się tam, gdzie najbliżej.