Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betterlife

Treningi w domu! chce schudnąć

Polecane posty

Gość betterlife

Witam, Na początku się przedstawię. Mam 23 lata, jestem chłopakiem i bardzo chciałbym schudnąć. Niestety nie stać mnie na wydatki typu siłownia lub inne placówki, w których mógłbym się odchudzać regularnie. Dlatego chciałbym zastosować treningi w domu, które pomogą mi w walce z odchudzaniem dlatego pada pytanie do was. Znacie jakieś sprawdzone treningi domowe w których bezproblemowo mógłbym pozbyć się nadmiernej wagi? Proszę o wyrozumiałość i nie piszcie komentarzy w stylu mniej żryj bo to akurat nie jest tu największym problemem w mojej wadze :) Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Aeroby i dieta.

Gość gość
W domu to ciężko schudną, no chyba, że masz orbitrek, bieżnię i rowerek treningowy. Teraz lato to lepiej wyjść na rower/rolki, czy choćby długi intensywny spacer. Specjalnej diety nie trzeba, wystarczy zrezygnować (bardzo ograniczyć): fast foody, chipsy, słodycze, napoje, alkohol, sól, cukier. To wystarczy. Ważne, żeby bilans energetyczny był na minus. Można w niedzielę schabowego zjeść, czy golonkę, można w sobotę nawalić się w trupa zjeść od czasu do czasu kebaba, ale wszystko w normie. Najważniejsze to ruch. Polecam zasadę 10.000 kroków.

Gość gość
Mógłbym mieć rower ale moi współlokatorzy by raczej tego nie zaakceptowali, są bardzo problematyczni. Dodam, że nie mieszkam już z rodzicami dlatego nie mam dostępu do sportów codziennego użytku typu rower

Gość gość
Wyszukaj sobie trening domatora (do niego niewiele potrzeba), plus 2 razy w tygodniu biegi albo HIIT trucht-sprint, 1-2 razy na tydzień trening metaboliczny typu Tabata. Dieta, i poleci :)

Gość gość
wzrost 184 cm , waga 87 kg

Gość gość123456789
O tym jak schudnąć, jeszcze w odpowiedni sposób warto poczytać w Internecie, gdzie jest wiele ciekawych artykułów, chociażby ten: http://www.polskatimes.pl/artykul/3693990,jak-szybko-schudnac-i-miec-plaski-brzuch,id,t.html ;)

Gość gośćmaryś
Jeśli odpada płatna siłownia to z pewnością suplementacja acetomale także. Nie poddawaj się, ćwiczyć trzeba i można wszędzie, bez suplementacji trzeba oczywiście znacznie więcej, idealnym rozwiązaniem byłaby siłownia na świeżym powietrzu, nie wiem czy masz do takich dostęp.

Pierwsza jakże krótka, ale prawdziwa odpowiedź użytkownika "gość", była poprawna. AEROBY + DIETA. Tak to prawda. Ćwiczenia aerobowe (np. rowerek, orbitrek, wiosła), skoncentrowane dodatkowo na odpowiednie wartości tętna + do tego odpowiednio skomponowana dieta są kluczem do sukcesu każdej osoby, która ma do zrzucenia zbędne kilogramy.

Gość gość
Najskuteczniejsze wcale nie sa aeroby tylko ćwiczenia siłowe i interwały. Mozna tez dodać aeroby na zakończenie ćwiczeń siłowych.

Gość Jeremey
W zależności jakie masz cele, jeśli chcesz tylko spalić tłuszcz, to właśnie trening kardio (aeroby). Znam osoby, które nie potrzebują siłówki i ćwiczą tylko kardio, bez treningu siłowego. Aeroby + dieta i skutecznie spalisz tłuszczyk.

Gość sztukkaa
Najważniejsza jest moblizizacja i chęć zmiany potem to już z górki… Ja mam dobrą dietę, którą wspieram takimi tabletkami na zmniejszenie łaknienia iq green. No dzęki temu zachowuję regularność posiłków + oczywiście ćwiczenia w domach.

Gość agatakaniar
Ja osobiście polecam ćwiczenia z Mel B. Jest bardzo wymagająca, ale prowadzi ćwiecczenia bardzo fjanie, jest radosna przez co nie jest nudno podczas ćwiczeń :) A po ćwiczeniach... używam rewelacyjnej maty http://www.yantramata.pl/ i po niej jestem super zrelaksowana :D używał ktoś z was może tez?

Gość gość
Poszukaj czy w twoim.miescie są darmowe siłownie na świeżym powietrzu.

Gość gość
Najlepszy trening to ten na świeżym powietrzu. Ja jeżdżę od lat na rowerze, obecnie na http://www.centrumrowerowe.pl/rowery/miejskie-city/p,rower-miejski-deepwave-kola-28-7-biegowy-r-18-waniliowy-bbf-bike,293861.html. Dobrze się czuję i niczego mi nie potrzeba.

Gość gość
zacznij biegać i ćwiczenia z mel b ja tak ćwiczę od 6 tyg i poleciało -4 kg

Gość gość
A ja polecam wypełnić ankietę http://www.bikesalon.pl/ankieta-dobor-sprzetu, dobrać rower pod kątem swoich predyspozycji i oczekiwań, kupić, jeździć regularnie w oparciu o trening zaplanowany ze specjalistą i na pewno szybko uporasz się ze zbędnymi kilogramami. :)

Gość nina234
Ja trenuje codziennie. Moim sposobem na aktywność fizyczna jest jazda na rowerze. Zima jeżdżę w domu dziek trenażerowi www.cyklotur.com/trenazery-rowerowe/na-tylne-kolo/