Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Autorkaa5563

Tabletki anty przed ciąża

Polecane posty

Gość Autorkaa5563

Witajcie. Mam do was nietypowe pytanie. Mianowicie czy to prawda że jeżeli nie mogę dłuższy okres czasu zajść w ciążę to powinnam zacząć brać tabletki anty i potem przestać i to powinno pomóc bo hormony wtedy zaczynają szaleć? Przez ile powinnam brać te tabletki? Dodam że nigdy nie brałam anty i nie mam zielonego pojęcia co i jak z nimi. Proszę o radę a nie złośliwe komentarze. Pozdrawiam

Gość gość
A robiłaś wszystkie badania? co jest przyczyną, że nie możesz zajść w ciążę? ja zawsze miałam b. regularne cykle, a po skończeniu brania tabl mi się totalnie rozregulowały i wracały "na miejsce" z 4 miesiące, więc rewolucja hormonalna jest na pewno, ale akurat w moim przypadku na minus nie na plus.. Pewnie to zależy od kobiety. Poza tym skąd ten pomysł ? Tw ginekolog tak Ci proponował?

Gość gość
Ja tak zaszłam mając pcos. 3-6 miesięcy wystarczy.

Gość Autorkaa5563
Staram się już od 9 miesięcy i nic. Ginekolog nie widzi nic niepokojącego. A o tych tabletkach czytałam w internecie.

Gość gość
Też brałam tabletki i po odłożeniu zaszłam

Gość gość
Tabletki mogą pomóc?

Gość gość
Lepiej zapytaj o radę ginekologa, a nie szukaj pierdół w necie. Zacznij sama się obserwować, by wiedzieć kiedy masz owulację i ze współżyciem staraj się trafić na dzień, dwa przed nią lub samą owulację. A skoro ginekolog nie widzi problemu w tobie, to byc może trzeba by sprawdzić jakość plemników partnera?

Gość gość
W owulacje napewno trafiamy bo kochamy się codziennie oprócz dni w których mam @.

Gość gość
Mi tak zalecił ginekolog, brałam oc - 35 przez trzy miesiące, pózniej od razu po odstawieniu sie starać - udało sie w II cyklu.

Gość gość
Nie wiem, czy współżycie codziennie to dobry wybór. Tym bardziej pod "przymusem" ciąży. Chyba lepiej dać partnerowi (a raczej jego plemnikom) odpocząć. A wlasnie - badaliście spermę?

Gość gość
Niech się kochają i codziennie jak mają ochotę. Plemniki wcale nie musza "odpoczywać" niewiadomo jak, sa nawet badania odwrotne wskazujące, że czestszy seks jest lepszy. x Ale w życiu bym nie sugerowała się internetem w kwestii leczenia. To lekarz powinien zaordynować leki a nie na własną rękę mieszać

Gość ze strony poradnikzdrowie
Przy złej jakości nasienia wstrzemięźliwość seksualna rzeczywiście może pomóc (jest go więcej, plemniki są bardziej *****iwe), ale nie można z tym przesadzać. Nasieniu szkodzi zarówno zbyt częste współżycie (częściej niż co 3 dni), jak i zbyt długa abstynencja (14 dni). Najlepsze parametry do zapłodnienia ma sperma uzyskana po 3–4 dniach powstrzymywania się od seksu – i takie zalecenia dostają od lekarzy pary starające się o dziecko. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/leczenie-nieplodnosci/mity-o-nieplodnosci_37231.html

Gość ze strony poradnikzdrowoe
Tabletki anty-koncepcyjne mogą pomagać w zajściu w ciążę, bo krótko po ich odstawieniu jajniki – jakby chcąc nadrobić czas bezczynności – intensywnie pracują, uwalniając komórki jajowe. Wskutek tego do zapłodnienia często dochodzi już w pierwszym czy drugim cyklu po odstawieniu tabletek. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/leczenie-nieplodnosci/mity-o-nieplodnosci_37231.html

Gość ze strony poradnikzdrowie
A tak w ogóle to dlaczego nie radzisz sie ginekologa?

Gość gość
Radzi się - lekarz nie widzi problemu.

Gość gość
W niej nie widzi problemu. W takim razie niech pyta dlaczego wciaz nie zachodzi w ciążę? I niech powie od ilu miesięcy współżyje bez zabezpieczenia. Jak znam życie autorka tych pytań nie zadała, bo ledwo z rumieńcem na twarzy zapytala, czy z jej zdrowiem jest ok. No to usłyszała, ze ok. A skąd ginekolog mial się domyślić reszty?

Gość gość
Nie, po prostu dla lekarza 9 miesięcy to nic, bo to nie o niego chodzi.

Gość gość
To by jej powiedzial, ze 9 miesięcy to nic, ze problem będzie tak po dwóch latach starań, ze ma sie nie stresować, odpoczywać itp. A chyba tego nie było? No i zawsze można zmienić lekarza. Na takiego, który ma opis, ze jest nie tylko położnikiem ale i specjalistą od niepłodności.

Gość gość
Jezusie, to zmień lekarza. Jestes jakąś niedorajdą? O badaniach nie słyszałaś? O specjalnych przychodniach? Przeczytałaś że możesz się nafaszerować i zajść, wiec zadowolona. PS. Argument, ze Cię nei stać na dobrych lekarzy nie jest argumentem - skoro planujesz dziecko na większe wydatki powinnam być przygotowana.

Gość gość
Nie żebym sugerowała tenże problem u autorki, ale wydaje mi się, ze taki ginekolog szybciej jej pomoże.

Gość gość
Ja zaszlam w pierwsza ciaze w 11 cyklu,a w druga w 7.