Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki kwas foliowy

Polecane posty

Gość gość

witam, jakiej firmy brałyście czy bierzecie kwas foliowy? ja kupiłam "firmy biotter" pierwszy lepszy w aptece i dziś się doczytałam, że pisze na opakowaniu "przeciwwskazania: nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktów. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem ". co to może znaczyć? czy są różne kwasy foliowe? zaznaczam, jestem w 5 tyg. ciąży

Gość gość
Folik. Każdy producent tak pisze.

Gość lattka
ja brałam chela ferr forte - polecam bo ma tez żelazo i witaminy - a w tym okresie warto dobrze dbać o siebie i maluszka!

Gość Mądrala25
Zdecydowanie Ferti Lady.

Gość gość
Lekarz zalecił od razu zestaw witamin bo sam kwas foliowy to mało. Sam możesz zażywać jak się starasz, w ciąży trzeba coś więcej. Ja biorę omegamed optima forte. Dodatkowo zmniejsza ryzyko wcześniejszego porodu.

Gość gośćPaulina
Potwierdzam, Chela ferr bardzo dobrze działa i uzupełnia niedobory żelaza! :) Cenowo wychodzi bardzo przystępnie a do tego mamy dobry suplement od znanej i cenionej firmy, zresztą jak pytałam w mojej aptece to usłyszałam , że ostatnio bije rekordy sprzedaży jeśli chodzi o żelazo ;)

Gość gargamella
Na początku ciąży brałam prenatal uno, bo ma i bardzo fajną dawkę kwasu foliowego i dodatkowo jeszcze jod, witaminę b6, b12 i d3, a poza tym jeszcze imbir, który łagodzi mdłości. Po 12 tc przerzuciłam się na prenatal duo, który ma jeszcze poza tym, co już wymieniłam cholinę, żelazo, dha i selen

Gość gość
Folik

Gość gość
najlepszy jest najtanszy

Gość tradyszyn
a na jakiej w ogole podatwie wybieracie te suplementy? Konsultujecie sie jakos z lekarzem czy po prostu bierzecie pierwsze lepsze opakowanie z polki w aptece?

Gość gargamella
Ja najpierw sama zrobiłam sobie research wśród różnych suplementów dostępnych na rynku, a potem jeszcze konsultowałam to co wybrałam z lekarzem, tak dla świętego spokoju

Gość gość
najlepszy kwas foliowy - najbardziej przyswajalny ponoć jest w postaci metafolinu czy jakoś tak, a jest on w preparacie femibion

Gość gajkapajka
ja brałam całą ciążę folik, moim zdaniem najpopularniejszy kwas foliowy, dobrze znany kobietom w mojej rodzinie, każda brała więc i ja się na niego zdecydowałam.

Gość gość
Chyba kwach po to jest w folii, żeby był najtańszy! Bo butelka - wiadomo - swoje kosztować musi.

Gość pawlaczkaa
ja nie sugeruję się ceną tylko jakością i znajomością produktu, dlatego zdecydowałam się na folik, ponieważ jest najbardziej popularny ze wszystkich dostępnych na rynku, moje przyjaciółki wszystkie brały folik.

Gość gość
Folik syntetyczny jak najbardziej brać warto bo niestety ten z pokarmu pod wpływem podwyższonej temperatury i światła słonecznego ulega łatwemu rozpadowi.

Gość gość
Folik bo jedyny ma rejestrację jako lek, a nie suplement diety.

Gość pacocha
ja brałam folik, ginekolog mi powiedział, ze powinnam go koniecznie przyjmować, jeśli zależy mi na zdrowiu dziecka.

Gość gość
kwas foliowy trzeba brać już na etapie planowania dziecka ponieważ układ nerwowy kształtuje się dużo wcześniej, wiec branie folika dopiero w momencie kiedy dowiemy się o ciąży zazwyczaj mija się z celem.

Kup sobie zestaw witamin z folianami, bo kwas foliowy nie zawsze się wchłania. Foliany są np. w Prenatal Classic

Ja w ciąży brałam Folik Mama bo w składzie ma nie tylko kwas foliowy ale również inne składniki niezbędne do prawidłowego rozwoju dziecka.

Gość gość
kwas foliowy jest bardzo ważny, ale nie wolno zapominać o pozostałych ważnych witaminach, mnie lekarz zalecił folik mama bo ma w składzie oczywiście kwas foliowy a do tego jod, kwasy omega, witamine D, wszystko w jednej tabletce w odpowiedniej ilości.

Gość vickova
witaminy w czasie ciąży trzeba przyjmować bo są naprawdę ważne z pożywienia często nie jesteśmy w stanie przyswoić tylu witamin ile potrzebujemy dlatego trzeba się dodatkowo suplementować.

Gość gość
Brałam w kompleksie mamadha premium, nie chciało mi się łykać kilkunastu tabletek dziennie. Zresztą jest tam w tej lepiej przyswajalnej formie, jeśli dobrze pamiętam są dwa rodzaje kwasu foliowego :)

Gość nulinkaa
ja łykałam lek folik jest lepszy niż suplement więc zdecydowałam się właśnie naniego bo to moim zdaniem najważneijszy żeby zadbać o zdrowie dziecka.

Gość gość
To znaczy, że plan swojej suplementacji powinnaś ułożyć z lekarzem. Kwas foliowy najlepiej brać w formie metyfolianu wapnia, a część kobiet przyswaja go tylko w takiej formie. Oprócz tego w ciąży powinno się też przyjmować koniecznie wit d3 i kwasy dha, chyba, że masz dodatkowe zalecenia ;) tabletki mamadha permium są bardzo fajne, łykałam całą ciążę, wg mnie dobrze wyważony skład i ok cena

Gość matyldkaa
mi ginekolog rekomendował jedynie przyjmowanie kwasu foliowego folik, brałam bo tak zalecił, poza ym lek ma odpowiednią dzienną dawkę kwasu foliowego więc byłam spokojna o prawidłowy rozwój mojego dziecka.