Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pozwolić córce na regulacje brwi?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pewien problem Mam 34 lata, córka 15 (tak, tak, wiem, urodziłam w wieku 19 lat, co z tego?) Idzie w tym roku do 3 kl. gimnazjum Rozmawialysmy kilka razy o malowaniu sie - SAMA uznala, ze nie chce. 3 dni temu, zapytała się mnie (tu się bynajmniej cieszę, że się zapytała a nie robiła bez pytania), czy może wyregulować brwi - chodzi tylko na usuniecie tego "po środku" oraz kilka odstajacych + lekko malować brwi (koncowki) - brwi ma czarne, ale nie są kształtne tak bardzo, ma początek czarny mocno, a dalej lekko i nie wygląda to estetycznie) zastanawiałam się nad tym dość długo, dalej nie wiem co robić, z jednej strony - wszystkie prawie nastolatki teraz to robią (pracuję w h&m no i widzę jak teraz chodzą ubrane, pomalowane), z drugiej nie wiem czy to jej nie zaszkodzi? myslalam, zeby jej pozwolić - w koncu to tylko brwi, jak widziałam te 1-klasistki z jej szkoły - MASAKRA, gdzie są ich mamy? Co Wy byscie zrobily na moim miejscu? Ok. 17 bedzie w domu i chcę z nią na ten temat juz porozmawiać, a dalej się wacham :(

Gość gość
co do regulacji brwi - chcesz żeby wygladała jak córka madonny?

Gość gość
ja bym pozwoliła

Gość gość
ona nie ma takich brwi! haha, nie! Nie wyglądają tak źle, nie ma ani monobrwi, nic; z tego wychodzi, ze tylko chodzi, zeby dac im ten sam odcien na caalej dlugosci, troszke nadać im kształtu, pokazywala mi zdjęcia o jakie jej chodzi - nie są złe, tylko nie wiem, czy to jej nie zaszkodzi (czy brwi nie staną się słabsze)

Gość gość
to sa tylko brwi. wolisz zeby sie wstydzila bo ma jedna monobrew a nie dwie?

Gość gość
Jezeli corce faktycznie przeszkadzaja brwi moze je lekko wyregulowac. Jak dla mnie to nic zlego. Brwi odrastaja. Dobrze ze zapytala cie o zdanie. Ja sama mialam kolo 15-16 lat kiedy pierwszy raz wyregulowalam brwi ale na poczatku bylo to usuniecie kilku wloskow i nadanie lekkiego ksztaltu bo wygladalam okropnie :P

Gość gość
mowicie? Bo mialam byc na tak, tylko martwię się o jej przyszłość; chce to robić tymi cieniami, a wlasciwie jednym, czarnym, myslicie, ze to nie zaszkodzi? A lepiej isc z nia do kosmetyczki, czy pozwolić jej samej?

Gość gość
ciekawe czy córeczka urodzi wcześniej od ciebie?

Gość gość
co za pustak dudniący pustotą.34 lata i za grosz rozumu. tak pozwolić wyregulować ale niech to zrobi kosmetyczka, zeby nie było ze ci córka sama coś odwali bo nie umie. Zrobić jej hennę tam gdzie jaśniej i nie pier... sie z jakimś cieniem

Gość gość
bez senu ten komentarz powyżej.

Gość gość
Wydaje mi sie ze jak na pierwszy raz niech idzie do kosmetyczki, bo sama sobie jeszcze popsuje efekt i bedzie zla. A kosmetycczka droga nie jest a i przy okazji powie jaki ksztalt dopasowac itp :)

Gość gość
To po podstawówce przyjmują do pracy do H&M?

Gość gość
Idź razem z córką do kosmetyczki jak się uprze (i może wspomnij wcześniej że teraz brwi gęste i grube są ok - nareszcie- a nie cienkie nitki a'la Pamela. 15 lat to wg mnie oddpowiedni wiek żeby z mamą i koleżankami iść na taki zabieg to tylko brwi

Gość gość
nie rozumiem po co te obrazliwe komentarze? nie wtrącajcie sie do wieku, w którym urodziłam, nie sądzę, żeby to miało jakoś do rzeczy, skoro nie usunęłam, wychowałam i kocham najbardziej na świecie? Co do tego "pustaka" Widać, kto tu jest pustakiem, bo ja tylko przedstawiłam to, o co ona się mnie zapytała, a moim pytaniem bylo to, czy jej na to pozwolić :)) I w sumie tu racja - wezmę ją do kosmetyczki, zrobimy jej tam henną ( wlasnie wczesniej myslalam o tym) :) dzieki za pomoc;)

Gość gość
a dlaczego nie? za 3 lata będzie pełnoletnia, to już czas żeby dbała o siebie. I nawet gdyby chciała używać tuszu do rzęs, błyszczyka czy różu też nie miałabym nic przeciwko

Gość gość
oh, właśnie ona chce takie grubsze brwi, takie mi pokazywała:)

Gość gość
a jakie masz przeciw z ta regulacją brwi? nie zgadzając się tylko bardziej wpędzisz ją w kompleksy jeśli będzie zle się czula z swoimi defektami Nie rozumiem gdzie widzic jakies szkody w regulacji brwi

Gość gość
tez szczerze nie mialam nic przeciwko, żeby się lekko malowała, ale ona zwyczajnie nie chce - jakos chyba 3 dni pod rzad malowala same rzesy, ale uznała, że to nie dla niej. :p

Gość gość
Nie przejmuj sie tymi komentarzami :)

Gość gość
nie mam jakiś sprzeciwów wielkich, tylko ona chciała tymi cieniami itd.. nie znam się na tym tak bardzo, bo sama mam lekką hennę i nie wiedziałam, czy to w niczym jej nie zaszkodzi ale jak juz pisalam wyzej - wezmę ją do kosmetyczki i zrobimy te brwi, dzięki za pomoc ;)

Gość gość
tak, wychowuj ja na amisza, niech czuje się fatalnie w swoim ciele ,bo matka nie pozwal jej krzakow wyregulować profesonalne. Lepie niech to zrobi kosmetyczka niż corka pod twoją nieobecność sama sobie schrzani nie równo regulując brwi. Dlaczego widzisz cos zlegow regulacji brwi u 15 latki?

Gość gość
wlasnie juz nie zwracam na to uwagi, bo gowno wiedzą, widać jak są tępi, bo dla niektorych widać, że osoba, która urodziła w wieku 19 lat nie może zdać dobrze matury, skończyć studiów, niczego

Gość gość
Moja ma 13 lat i od kilku miesięcy jest bardzo zainteresowana kwestiami urody i jej poprawiania. Kupiłam jej kilka kosmetyków, na których jej zależało - puder, korektor, eyeliner, tusz do rzęs. Używa tylko na dyskoteki szkolne /były 3 ;-)/ i na wyjścia. Ostatnio jechaliśmy na obiad do restauracji to stroiła się i brwi tuszowała ;-) Nie bronię, myślę że ja nie pozwolę ja to będzie ukradkiem.

Gość gość
Przeptraszam cie bardzo, ale ludzie z Kafetreii mając ci wychowywać dziecko i mowic jak masz wychowywać corke? ty jesteś jej matka i do ciebie należy zdanie co w tym temacie zdecydujesz, to ma być twije zdanie. Jakby 20 osob napisalo aby wychlopstac ją za samo bezczelne pytanie to do pręgierza bys córkę podpiela??

Gość gość
prosiłam o RADĘ, co w tym zlego? Czy proszę o ułozenie jej zycia? Po prostu miałam dylemat, ale ZAWSZE znajdzie sie ktos, kto sie bedzie czepiał :)

Gość gość
Ja bym pozwolila, a nawet sama zasugerowala jesli bym widziala potrzebe, bo 15 latka to juz nastolatka i jest swiadoma swojego wygladu, a rowiesnicy ja widza i oceniaja (nawet miedzy soba, za plecami), wiec lepiej gdy wyglada dobrze. Gdyby dziecko mialo brwi jak Elmo to sama bym jej wyregulowala. Gdyby miala tradzik, to sama bym jej kupila korektor i jakis puder lub fluid, poza leczeniem dermatologicznym. Gdyby miala krzywe zeby, zaprowadzilabym do ortodonty po aparat. Chyba niektore z was same zapomnialy jak to jest miec nascie lat. Czlowiek wtedy bardzo zwraca uwage na swoj wyglad, nie chce odstawac, inne dzieci sie smieja z zaniedbanych kolegow.

Gość gość
no wlasnie nie ma ani monobrwi, nie ma takich zlych brwi, mowię serio. po prostu nie wiedziałam, czy te całe cienie do brwi nie osłabią ich; chciałam poznać wasze zdanie :)

Gość gość
Autorko widzisz cos złego w regulacji brwi u 15 latki a sama dawałaś d**y w wieku nastu lat?

Gość gość
Czarnym cieniem??? To nie jest problem wieku, ale braku podstawowej wiedzy o tym jak się "poprawia" urodę. Nie pozwalaj jej na malowanie brwi bo zrobi sobie tylko krzywdę.

Gość gość
zdecydowanie bym pozwolila, malo tego, umowila na wizyte u kosmetyczki zeby to bylo porzadnie zrobione, bo nastolatki same sobie wyrywaja brwi w tak beznadziejny sposob ze robia sie kreski. a ze brwi sa oprawa oczu i znacznie wplywaja na ksztalt calej twarzy, szkoda by to bylo zepsuc.