Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka forma antykoncepcji po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Karmie piersią. Minal polog. Wybieram się w nastepnym tygodniu do lekarza. I zastanawiam sie nad rodzajem antykoncepcji. Co używacie? Co się sprawdza?

Gość gość
"Wybieram się w nastepnym tygodniu do lekarza" więc zapytaj go

Gość gość
Spirala.... Póki karmisz większość antykoncepcji hormonalnej odpada. oprócz tabletek jedno skladnikowych. ( chyba cezarrette się nazywają) ja je brałam 2 cykle ale dostałam strasznego krwotok po nich, i wtedy zdecydowałam się na spirale. spirale szczerze polecam, to najtańsza metoda antykoncepcji samaspirala to koszt 100 zzł ( ta z miedziowa) plus koszt założenia, ja mam abonent w medicoverze wiec założenie miałam bezpłatnie. same założenie mało przyjemne ale do przeżycia w porównaniu do porodu jak ukucie igłą. potem brzuch boli jak przy miesiączkę Pręż 3/5 dni i potem już ok. ja juz miałam dwie.... daje 95% wiec dużo...minusy ,, troszkę dłuższe okresy, skłonność do stanów zapalnych ( mnie ominęło)... spirale są na 3/5 lat zależności od modelu

Gość gość
Implant tylko koszt duży

Gość gość
Tu autorka, pewnie ze zapytam lekarza. Ale chcialam się wstepnie dowiedzieć co uzywaja inne kobiety. Bo do tej pory ten temat nie byl dla mnie problemem, a teraz, kurde musze sie na cos zdecydowac. Na cos rozsadnego, zeby nikomu nie szkodzić.

Gość gość
A prezerwatywa?