Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Domowe jedzenie dla 9 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko nie chce jeśc nic innego jak rosół , pomidorowa ewentualnie ziemniaczki z żółtkiem , kaszki na mleku . Prosze o domowe przepisy na jedzenie bo zup jarzynowych nie rusza , kalafiora , brokuła , wszystkich warzyw na parze nie chce i pluje. Co mozna podawać takiemu dziecku ??

Gość gość
Upiec w piekarniku. Kawalek kurczaka. Zpaiekac jakies warzywa z zoltym serem.

Gość gość
Ryz z kurczakiem gotowanym w ziołach. Można dodać trochę przecieru pomidorowego.

Gość gość
Podajesz dziecku kawałki warzyw do ręki? Czy miksujesz ? To że nie wszystko dziecku smakuje, to norma, nam dorosłym też nie wszystko smakuje. Mój syn dostaje czasem z rana jajecznicę (z jednego jaja) ugotowaną na mleku kozim lub na mleku owsianym i dodaję tam trochę posiekanego drobniutko szczypiorku. Moje dziecko nie jada kaszek (nie znosi ich) więc na kolację bądź śniadanie dostanie też kanapeczki z pełnoziarnistego chleba tostowego grubo nasmarowanego pastą warzywną. Pastę warzywną lub warzywno - mięsną robię tak że zwyczajnie gotuję różne warzywa z mięsem lub bez , dodaję oleju rzepakowego , szczypiorku lub koperku , miksuję i smaruję tym chleb. Możesz też dać makaron świdry w sosie jogurtowo koperkowym (mój rękami zajada). Wszystko zależy od tego czy twoje dziecko je już samo kawałki bo mój je tylko kawałki :), on nie toleruje żadnych papek.

Gość gość
Papek nie chce choć nie dawno zajadał ze smakiem , A warzyw w kawałkach też nie chce , marchewke w zupie zje , ale to za mało .