Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda, ze w naturalnym porodzie po cesarce, nie wolno podawac oksytocyny

Polecane posty

Gość gość

?Bede miec trzeci porod, trzecie dziecko, pierwsze urodzone naturalnie, ale mała waga 2300, drugie po dwoch latach cesarka, a teraz 3 po 5 latach i lekarz mowi, ze mozemy sprobowac naturalnie, ale z tego co wiem, nie wiem czy to prawda, ze NIE MOZNA PODAWAC OKSYTOCYNY ANI przyspieszac porodu, gdy wczesniej byłą cesarka(za duze ryzyko, ze sie rana po poprzednim cc rozejdzie, lub peknie)?CZY TO PRAWDA?

Gość gość
Nie wiem, czy to prawda, mnie podali. Ale potem słyszałam jak lekarz położną za to opieprza.

Gość gość
Mi też podali, ale normalnie lekarka o tym zadecydowała, więc chyba można. Przebijali mi też pęcherz płodowy. A poród był rok i 3 m-ce po cc, więc rana jeszcze świeża.

Gość gość
ja miałam poród przyśpieszany zakończony cc 5 lat temu - lekarka na ostatniej wizycie mi powiedziała, że nie przyśpiesza się drugiego porodu w takiej sytuacji i że oxytocyny na pewno nie dostanę. Powiedziała że jeśli urodzę sama ok 38 tc to ok jak nie to cc.