Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Veganka Vegetarianka problem z zajściem w ciążę

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Jestem Veganka-Vegetarianka i mam problem z zajściem w upragnioną ciążę. Czy to może być powodem tych problemów bo według gina fizycznie jest wszystko ok. Staram się odżywiać zdrowo ale bardzo dużo osób mi mówi że bez mięsa jajek serów mleka itd w diecie to nie uda mi się zostać Mamą bo mam braki w organizmie jeżeli chodzi o witaminy. Mi się w to wierzyć nie chce bo przecież Veganki Vegetarianinki mają dzieci. A wy co o tym myślicie??

Gość gość
Każdy organizm jest inny, ty może masz braki odżywcze.

Gość gość
I to może być faktycznie przyczyną problemu??

Gość gość
Ja jestem vegetarianką (nie veganką) i nie miałam żadnych problemów. Zaszłam w 2 cyklu po odstawieniu tabletek (brałam 6 lat bez przerwy). Zrób badania dokładne na niedobory wszelakie i bedzie jasne. Ale wydaje mi się że na 99% nie ma to związku z dietą (jeśli oczywiście odżywiasz się dobrze, racjonalnie, i umiejętnie zastępujesz produkty odzwierzęce)

Gość gość
Dla wielu wegetarian, cały wegetarianizm polega na niejedzeniu mięsa jestem skłonna przychylić się do teorii o złym odżywieniu organizmu, może być zagłodzony, nie mylić z wychudzonym.

Gość gość
Ciało człowieka potrzebuje na raz 8 aminokwasów, żeby białko było w pełni wystarczające dla organizmu, żadna roślina nie ma tych 8 aminokwasów w sobie, więc nie jest pełnowartościowym źródłem białka. Musiałabyś zjadać kilka rodzajów źródeł tych aminokwasów czyli np. 2-3 rodzaje ziaren strączkowych w jednym posiłku. Ze źródeł niemięsnych jedynie jajko ma 8.

Gość Phiwege
Jestem wege i nie miałam żadnych problemów. A robiłaś badania? Chociażby te podstawowe?

Gość gość
Pytanie jaką ma dietę. wiekszość wege to tłumoki i nie potrafią dobrać diety (po przyrządzeniu zawartość składników pokarmowych się zmienia i nie jest taka jak w surowych itd)

Gość gość
Robiłam badanie krwi i THS. Co do mojej diety to różnie z nią bywa bo nie jadam także wszystkich warzyw. Odżywiam się praktycznie tylko fasolka szparagami pomidorami ogórkami cebula zupkami z paczki albo na kostkach warzywnych ziemniakami frytkami pizza chipsy czekolady i inne słodycze. Dodam jeszcze że pale i nie pije alkoholu. Teraz tak patrzę i nie najlepiej ta moja dieta wygląda:/ ale niestety nie mam czasu na eksperymenty ani gotowanie bo pracuje od rana do wieczora

Gość gość
Dupa jestes nie wegetarianka. Po prostu bardzo zle się odżywiasz. Który wegetarianin je zupki z paczki i dania na kostkach? To, ze nie jesz mięsa nie oznacza, ze jestes wege.

Gość gość
hahaha, to dopiero wege z ciebie :D

Gość gość
moze udaj sie do dietetyka- on uwzgledni twoje preferencje zywieniowe i najlepiej ci dopasuje posiłki niczym nie ryzykujesz-nawet jeżeli to nie ejst związane z jedzeniem to przynajmniej zaplanuje ci diete zdrową dla przyszłej mamy :)

Gość Patulka7782
Może nie wiecie ale istnieją kostki rosołowe z samych warzyw. A w zupkami z paczki wcale mięsa nie ma np w pomidorowej. Poczytajcie etykiety.!!!

Gość gość
jaki sens ma bycie weganką, wegetarianką skoro się niszczy zdrowie hormonami = pigulkami anty, serio nie kumam tego.

Gość gość
W tych zupka wcale mięsa przecież nie ma. Więc o co wam chodzi? Nie jem żadnych serów mleka nawet masła o mięsie już nawet nie wspomnę. Żadne wędliny w grę też nie wchodzą Jajek też nie tknę. W takim razie jak nie jestem Vega to kim jestem?

Gość gość
Ja nie biorę żadnych pigułek anty nie brałam i nie mama takiego zamiaru

Gość gość
ale czekolada i inne słodycze zawierają i jajka i mleko, ja nazwałabym cię chemioganką, a nie wegetarianką, bo nawet laik ci powie, że twoja dieta to żaden wegetarianizm

Gość gość
Palisz papierosy i starasz o dziecko? Chcesz aby twoje dziecko rozwijało się w zatrutym ciele, żeby jego komórki powstawały z substancji smolistych, rakotwórczych? Twoja dieta tragedia zupki z proszku i zupy na kostkach. Żenujące :O Nie jestem wege ale gotuję zupy na wodzie i bez dodawania tych śmieci.