Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jeża można odpchlić środkiem na pchły?

Polecane posty

Gość gość

moje psy pod domem znalazły jeża, zamierzam go nakarmić i odpchlić profilaktycznie zanim wypuszcze go gdzieś na wolność

Gość gość
Ps. dobrze poczytaj, bo piszą, że np. Frontline'u absolutnie zastosować nie wolno!

Gość gość
Pchly od jeza mozna uwolnic ,ale jeza od pchel ci sie nieuda:-P

Gość gość
przeczytałam ten poradnik dzięki za niego, teraz jeż siedzi w pudełku i rozkłada się jak kot :D wygląda na zdrowego, dobrze odżywionego i w ogóle tylko nie wiem za bardzo gdzie mam go wypuścić, lasu w pobliżu nie mam a czytałam tam że nie moge go wywieść do lasu skoro bliżej ludzi żył, jedno miejsce mam ale nie daleko są zbiorniki wodne boje sie że wpadłby tam ale chyba jeże takie głupie znowu nie są?

Gość gość
Jak ma bląd igly to moze byc glupi:-P

Gość gość
Jeże są bardzo często chore na wściekliznę. Co ci do łba strzeliło dzikie zwierzę do domu znosić. Mam nadzieję, że dzieci nie masz.

Gość gość
nie, to szatyn jest

Gość gość
a co miałam zrobić zostawić go psom żeby go zagryzły?:o wątpie żeby miał wścieklizne, w tych czasach wścieklizny praktycznie nie ma, zresztą zwierze chore na wścieklizne można łatwo poznać ale ja troche na ten temat wiem od weterynarzy a nie mądrze sie głupio i nie pouczam ludzi :o

Gość gość
Jak szaty to umie plywac nie utopi sie:-P

Gość gość
Psa masz na smyczy trzymać. Odpchlania dzikiego zwierza nawet nie będę komentować. J***e się tym zoofilom całkiem we łbach.

Gość gość
psy to ja mam zamknięte na podwórku ale wyskoczyły przez płot gdy go zobaczyły, o jeża sie pytam jak nie macie nic do powiedzenia to sie nie odzywajcie :o

Gość gość
Aha czyli jak dziecko będzie przechodzić w pobliżu to też wyskoczą. Gratuluję dobrego samopoczucia.

Gość gość
dom mam daleko od drogi tępa dzido i na widok ludzi nie wyskakują zreszta płot podwyższałam już i tak sie wspinają na łańcuchu mam psy uwiązać?:D co za kretynka, nie masz sie czego jeszcze dojepać?

Gość gość
Na wsi dzieci nie ma? Mojej znajomej syna psy zagryzły na wsi. Zagryzły na śmierć! Czy ty to rozumiesz? Nawet nie szczeknął żaden, a dzieciak nie zdążył krzyknąć. Wykrwawił się kilkaset metrów od domu.

Gość gość
u mnie w pobliżu nikt dzieci nie ma, mam psy powiesić czy o co ci chodzi?

Gość gość
jak jestem na innej wsi to mnie psy też gonią bo ludzie je wolno puszczają, ja mam zamknięte na podwórku tak samo jak ludzie w mojej okolicy nie moja wina że czasem mi pies wyskoczy, płot podwyższałam ale i tak sie po nim wspinają, zresztą nie mieszkam blisko drogi żeby miały ludzi gonić

Gość gość
ale też jeżyk jest słodki tak fajnie sie rozkłada na brzuchu, na plecach już znalazłam miejsce dobre dla niego, zaraz go zabieram aż mi szkoda go budzić

Gość gość
nie moja wina że czasem mi pies wyskoczy xxx Twoja, bo to ty - właściciel jesteś odpowiedzialna za psy

Gość gość
ok, jeszcze dzisiaj uwiąże psy na łańcuchach teraz na pewno nie ruszą sie z miejsca

Gość gość
S********j idiotko tepa od autorki. Bardzo dobrze zrobila ze go wziela i nakarmila. Zajmij sie swoim nosem.

Gość gość
Dzisiaj przygarnęłam malutkiego jeżyka ...nieopodal *****iwej ulicy , kawałek dalej leżała rozjechana zapewne jego mama. Co miałam zrobić? Kupiłam kocią karmę i nakarmiłam ...zjadł dużo jak ma takiego maluszka. Teraz mieszka w kartonie w ogródku ...ma duzi pcheł i kleszcze ...nie wiem jak go odpchlic ...przyszło mi do głowy aby zapuścić mu kropelkę odpchlacza dla kotów . Skoro może jeść kocjią karmę , to może i kropelka środka na pchły mu nie zaszkodzi?

Gość gość
Jeża absolutnie nie wolno odpchlić żadnym preparatem dla psów czy kotów, bo to dla niego śmiertelna trucizna!!!!