Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zużycie wody w domu

Polecane posty

Gość gość

Hej Dziewczyny. Jakie jest u was zużycie wody? Ja dostaje rachunki co dwa miesiące i teraz wyszło nam 41 m3!!!! - 440 zł. Strasznie dużo. Mieszkamy w bloku, więc podlewanie ogrodu/roślin odpada. Rodzina 2+2. Dzieci kąpią się razem w wanie na wieczór, nalewam im nie dużo wody. My z mężem bierzemy szybkie prysznice rano i wieczorem. Pranie średnio raz na dwa dni. Czy to możliwe? Ile wam wychodzi na miesiąc lub dwa? Najgorsze, że liczniki są na klatce i są zamykane i nie mogę tego skontrolować.

Gość gość
To strasznie duzo. Moze ktos majstruje przy licznikach? Z reszta to mozliwe zeby liczniki od wody byly na klatce? Od gazu to ok ale woda...

Gość gość
No o u nas są na klatce. W miarę nowe budownictwo - 7l.

Gość gość
zgłos to do spółdzielni - niech wymienią wodomierz....cos na pewno jest nie tak..

Gość gość
Reklamuj. Może ktoś błędnie spisał licznik.

Gość gość
Przciez to chore tyle m3. Albo jakus blad, albo nie wiem dzieciaki non stop wode puszczają jak nie widzicie czy co

Gość gość jjnb
Wg mnie tez za duzo Wam naliczyli. Nie powiem Ci ile m3 u nas idzie ale my mieszkamy w domu z rodzicami wiec 4 os dorosłe i dziecko i płace ok 300 zł na 3 miesiące. Wychodzi 50 zł/msc na rodzine a u Ciebie aż 220 zl.

Gość gość
Ale po chuj patrzycie na cenę? u nas 2m3 zimnej i 2m3 ciepłej kosztują koło 90zł i tyle zużywamy (max 5m3). W każdym mieście (czy nawet spółdzielni jeśli idzie o ciepłą są inne stawki). to na dwie osoby, więc małe dziecko i spokojnie mielibyś rachunek prawie 200 zł a zużylibyśmy tylko 8-10m3. a i z niczym nie oszczedzamy, każdy się kąpie keidy ma ochotę, itd te 40m3 to astronomiczna ilość wody

Gość gość
Faktycznie bardzo duża suma jak za mieszkanie w Bolku i takie zużycie jak podajesz. Ja nie oszczędzam, piorę kiedy chce, kapiemy sie kiedy chcemy, wody corka 2l ma sporo do wanny lanej bo lubi sie kapać, podłogi myje codziennie, zmywarka codziennie jest włączona, gotuje także w domu wiec tez sporo a jakoś w 8-10m2 sie mieścimy u Ciebie jest tego o duzo za duzo jak na to co piszesz.

Gość gość
Ja nie mam wodomierzy,wiec leje na opor ;) Wode mam w czynszu ok 50zl na osobe. Zglos swoj problem w spoldzielni. Powiem Ci taka historie. Pani kupila miezzkanie w nowym bloku. Nie mieszkala w nim jeszcze (stan surowy),nic nie remontowala,nie wlaczala wody. A mimo to przyszedl jej rachunek za wode do zaplaty,jakies grosze,ok 15zl i nie pamietam jakie zuzycie wody,ale cos tam byloNiby malo,ale SKAD?! Zrobila awanture u zarzadcy i jej zwrocili. Moze u Ciebie jest wkradl sie jakis blad?

Gość gość
Ja mam domek, kiedys rachunki byly astronomiczne ale odkad mam nawadnianie automatyczne to bardzo zmalały. http://nts.tanake.com.pl/ Firma Tanake nam zrobila bardzo fajny projekt, do tego dobry sprzęt :) Inwestycja sie juz zwrocila a teraz oszczednosci

Gość gość
my mamy dom 5 osób dorosłych i dziecko 20-25 m3 miesięcznie zużywany wody jakieś 200-240zł na miesiąc czyli w dwa miesiące spokojnie 40 kubików pójdzie.