Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przeżyć 26 dni za 1000złdla 4osobowej rodziny

Polecane posty

Gość gość

jak no jak ma starczyć na zycie

Gość gość
nie starczy,macie tak co miesiac?a co sie dzieje ze tak malo tych pieniedzy?szkoda mi was:-) rob placki ziemniaczane,zapiekanki ziemniaczane/z makaronu?nalesniki?zupy?

Gość gość
za dużo zobowiązań tyle zostaje na tak zwane "życie " zastanawiam się czy wiele ludzi tak ma, czasem mam dość

Gość gość
my też tak mamy,niestety,dwa potężne kredyty i zostaje na tzw.życie nieco ponad 1000,cholernie ciężko jest

Gość gość
1000zł to jeszcze macie lajt, są ludzie tyle mają na starcie na 4 osobową rodzine i z tego tysiaka zrób opłaty i dopiero wyżyw... no ale prawda jest taka ze jak sie ma od początku zycia, od małego biede w domu i zyje sie skromnie to potem tez idzie zyc za te 1200, a jak sie ktos przyzwyczai do zycia za 3000 to i tak jest mu mało, potem chciałby 5tys i znów mu bedzie mało, dlatego doświadczenie w zyciu biedy jest takie wazne i uszlachetnia

Gość gość
sprzedaj dzialke 🖐️

Gość gość
Najlepiej wziąć 3ci kredyt i zdechnąć z głodu. Co za idioci.

Gość gość
250 na tydzień to nie jest aż tak mało. Zrób listę zakupów na każdy tydzień. Kup mięso,ziemniaki,jarzyny,mąkę ,jajka,mleko. Zostawiaj ok 50 zł na pieczywo itp. Da się przeżyć. Nie ma tragedii:)

Gość gość
my nie jemy pieczywa, nie lubimy

Gość gość
rzeczywiście mało , tez miałam takie m-ce i musiałam za to przeżyc , kombinowałam dania z ziemniaków , makarony z sosami czy zupy takie treściwe by jedno danie starczyło . Można ale jeden m-c ale tak całe zycie kombinowac dostałabym na głowę :( naprawde jest ciężko i podziwiam ludzi którzy tak żyja co m-c

Gość gość
trudne,ale wykonalne na żarcie idzie strasznie dużo kasy,nawet na podstawowe produkty

Gość gość
11:18 nie podszywaj się bo nie zrozumiesz biednego , nie mądrzyj się jak nie masz pojęcia jak może być ciężko nie co miesiąc mam tak źle po prostu więcej się w czasie skumulowało wydatków dziecko cześciej chorowało itp. ale oczywiście znajdą się chętni do krytyki, napisałam żeby się wygadać poradzić ale oczywiście już wiem źle zrobiłam nie ma sensu tu pisać, autorka.

Gość gość
ziemniaki teraz tanie kup większą ilośc, jajka i musisz sama dużo gotować, jest lato więc nie musi być ciagle mięso i mięso, musisz szukac promocji, sklepów z tanią zywnością. Ja mam swoje patenty i sklepy w których kupuje różne rzeczy nigdy nie kupuje wszystkiego w jednym, wiem ile co gdzie kosztuje i gdzie się opłaca. I Myslę, że spokojnie przezyjesz 26 dni to niecałe 4 tygodnie więc na tydzień wychodzi 250 zł. Nie jest źle :) Zaoszczędź najbardziej jak możesz na samym poczatku pomyśl co możesz zrobić do jedzenia przeżyj pierwszy tydzień minimalnie jak tylko możesz:) To będzie Ci potem łatwiej

Gość gość
poczytaj tematy tutaj sa b pozyteczne, sama teraz bede miala 250 na 2 os na 2 tyg i juz mnie cos bierze :/

Gość gość
ja lubię ziemniaki ze skwrkami jajkiem sadzonym i do tego zsiadłe mleko albo maslanka :) Chłodnik z jajkiem tez wyjdzie tanio, placki ziemniaczane, ziemniaki ze śledziem w śmietanie z ogórkiem kiszonym i cebuklą, tani jest indyk podudzia bo maja włukna ale jak podgotujesz czy udusisz w całości to łądnie się rodzielają, kiełbasa smażona z cebulka i do tego puree ziemniaczana pychota :) Mięso zmielone z łopatki, słonikna i skwarki z niej tłuszczyk z cebulką ziemniaczki i koperek do tego z kefirem :) Szpinak mrożony jest tani i bardzo pozywny i sycący z jajkiem na przykłąd. Jajka w biedronce sa najtańsze i nie najgorsze:) Naleśniki, placki z jabłkami dla dzieci:) Możesz zrobić taki kociołek fasolka, cebula, włoszczyzna jedna papryka ziemniaki pokrojone w kostkę, kasza jaglana (bardzo tania zdrowa i pożywna) do tego najtańsza kiełbasa, boczek i pycha to będzie, zaprawisz przecierem pomidorowym koncetratem i wyjdzie tanio dużo i sycąco. jest mnóstwo dań zdrowych pożywnych i sycących :) Tylko trzeba gotowac :)

Gość gość
nawet głupia fasokla po bretońsku to tanie żarcie :) Boczek, fasola, koncentrat jedna papryka, cebula. Rosół z porcji rosołowych które kosztują grosze.

Gość gość
planuje na najblizsze 2 dni lasagne , makaron robie sama do tego 400 g mielonegop, opak sos pom, przyprawy, ser, maka, maslo,. mleko do sosu beszamelowego mysle, ze to tez wychodzi tanio :)

Gość gość
Takie to życie, chyba trzeba zapytać tych co siedzą wygodnie na stołkach w sejmie, jak wyżywić rodzinę za tysiaka... :( Myślę że jeszcze nie masz tak źle, tysiąc złotych na jedzenie na 26 dni to nie jest dużo, ale spokojnie dasz rade, głodować nie będziesz. Ja od tygodnia nie mam za co zakupów zrobić, jem to co mi zostało w szafkach, czyli ziemniaki, makaron, ryż, teraz w sumie jem tylko ryż, zapiekany z przyprawami, tym się najadam. Płakać się chce ale co zrobić :(

Gość gość
nie pytaj głupio tylko niech chociaz jedna osoba ruszy sie do roboty, dzieciaki tez moga, nawet jak sa mniejsze, bo tez sa lekkie roboty dla nich, nawet glupie ulotki,u mnie w miescie byl taki biedny chlopiec moze z 6 lat mial co rowerem rozwozil gazety albo calymi dniami stal i sprzedawal, ,myl samochody na stacji, chodzil na pole i fakt pozbieral troche ale nie za wiele, bo wiadomo,ale za to myl te owoce/warzywa, segregowal,mnostwo dzieci dorabialo, niektore mialy nawet po 4 latka, nastolatki maja wieksze pole do popisu wystarczy chciec,a jak sie nie chce to kazda wymowka jest dobra. Poza tym ja w kryzysowych sytuacjach robilam sobie nalesniki czy kluski na smietanie, albo ryz na mleku,takie nieskomplikowane i tanie tylko ze jak masz zamiar zywic dzieci tym przez dluzszy czas to sorry...glupich nie sieja

Gość gość
gość dziś a co sie stalo?

Gość gość
Na szczęście polska kuchnia to kuchnia bazująca na tanich daniach, czyli głównie daniach ziemniaczanych i mącznych, no i zupy oczywiście. Tanie i pożywne dania to pierogi ruskie, kopytka, czy inne kluski, pyzy, naleśniki (z serem na słodko lub krokiety), racuchy, oponki, pomidorowa, rosół, ogórkowa, kapuśniak czy też żurek, makaron z sosem pomidorowym i kiełbasą, zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami, jajko sadzone z ziemniakami, , hmm myślę że każdy wie co wychodzi w miarę tanio. Na pewno tanio nie wychodzą dania kuchni włoskiej takie jak lasagne (przecież sam makaron do tego kosztuje 12 zł najtańszy, a potrzeba co najmniej 1,5 opakowania)

Gość gość
gość dziś planuje na najblizsze 2 dni lasagne , makaron robie sama do tego 400 g mielonegop, opak sos pom, przyprawy, ser, maka, maslo,. mleko do sosu beszamelowego mysle, ze to tez wychodzi tanio usmiech.gif xx To wychodzi tanio? ser najtańszy potrzebny do lasagne to około 5 zł, mleko 2zł, mąka ok masz mąskę, 400g mięsa mielonego opakowanie około 7-8 zł (i 400g to bardzo mało, w sklepie miesnym kupisz więcej zmielonej łopatki), masło najtańsze to 2zł a raczej to tłuszcz roślinny, makaron zrobisz sama więc potrzebujesz więcej jajek (ja robię lasagne z naleśników będziesz miała przecież mleko). Wątpię, żeby starczyło na dwa dni z 400g mięsa dla czterech osób.

Gość gość
nie mam pojecia jak da sie wyzyc za 250zł na osobę, juz odliczajac chemie,kosmetyki. to chyba kupujecie chleb ktory jecie przez tydzien,do tego smalec, na obiad 3 ziemniaki z kapusta zeby zapchac zoladek i kranowe

Gość prawictwo pospolite 193
u mnie w domu jest 5 osób .. łączne wydatki to 4 tys zł miesiecznie ( 3000 na jedzenie + 2 tys oplaty czynsz woda prąd )

Gość gość
gość dziś nie mam pojecia jak da sie wyzyc za 250zł na osobę, juz odliczajac chemie,kosmetyki. to chyba kupujecie chleb ktory jecie przez tydzien,do tego smalec, na obiad 3 ziemniaki z kapusta zeby zapchac zoladek i kranowe xx Kapusta ma w sobie najwięcej wartości odżywczych i witamin więc nie zapycha żołądko tylko dostarcza to co najlepsze :) Nie masz pojęcia to juz twój problem. Ale jedna się da i to zdrowiej pewnie niz ty skoro uważasz kapustę jako zapychacz he he :P

Gość gość
gość dziś Ach...dużo by opowiadać...mam pewne zobowiązania, które zżerają mi pieniądze i zdrowie, jakiekolwiek zarobię. Odliczam tylko czas, kiedy to się skończy i uciekam z tego kraju :(

Gość gość
myslicie, ze malo ludzi tak zyje?

Gość gość
Obstawiam ze sama zobowiązań nabralas albo jakies własne problemy a nie na państwo zwalasz