Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cutivate ostrzegam

Polecane posty

Gość gość

poniewaz moj lekarz mnie nie ostrzegl to zrobie to ja. uzywalam masci sterydowej mam obecnie rumien wielkosci 10cm widoczny z daleka.nie idzie tego wyleczyc. ostrzegam kazdego.nie uwyzajcie dluzej niz miesiac. cutivate zniszczylo moje zycie.

Gość gość
Jeśli miałaś uszkodzona skórę to po co lekarz przepisal maść sterydowa? Ja mam zanikowe schorzenie skory i dermatolog powiedzial, ze w żadnym wypadku masci sterydowe, bo tylko pogorszą sprawę. Dostałam lek immunosupresyjny w masc.

Gość gość
Co za konował przepisał Ci sterydową maść??? Ja też mam problem skórny i używam Protpopicu, przepisała mi go mądra dermatolog. Wcześniej moja lekarz rodzinna przepisała mi sterydy na krostki półrocznego dziecka. Masakra!

Gość gość
lekarz rodzinny dal mi dwie tubki.uzywalam rok.

Gość gość
To ja gość z 10:05 Mi też dermatolog przepisala Protopik, bo powiedziala, ze przy problemach skornych nie można stosowac sterydow, bo tylko pogarszaja sprawe. Droga jest ta maść ale skuteczna i nie uszkadza jeszcze bardziej skóry tak jak sterydy.

Gość gość
Jezu, dzięki za ostrzeżenie. Moja pediatra zapisała to mojemu dziecku - 10 miesięcznemu. Nie podałam, bo nie widziało mi się, żeby faszerować sterydami dziecko.

Gość gość
Popieram zdanie odnośnie Protopic. Mojemu dziecku bardzo pomogła i staram się ją zawsze mieć w zapasie - w razie czego.

Gość gość
mozna uzywac ale tydzien dwa. ja obecnie mam zapalenie gęby. cala buzia to strup. nie dostane pracy! a rozmowa w sierpniu.

Gość gość
lecze sie od kwietnia. nadal mam czerwona buzie. cos strasznego

Gość gość
A jak to się ma wobec łuszczycy? Ktoś wie?

Gość gość
Moje drogie, sterydów używa się okolo tydzień na ciele, a na twarzy max 3 dni. Skóra twarzy jest cieńsza i bardziej wrażliwa. Wina lekarza leży tylko w tym, ze wam tego nie wytłumaczyli, ale niestety trzeba było tez przeczytać ulotkę. Ja używam protopic na twarz, ale jakbym miała paćkać sobie tym całe ciało podczas zaostrzenia to chyba by mi szła tubka na 2 dni, a protopic jest drogi. Sterydy są skuteczne, ale trzeba używać z głowa!

Gość gość
Aha, i nie wolno używać sterydów na zakażoną skore, lub skore w zaniku albo na otwarte rany.

Gość Anna

Proszę poczytać ulotkę „super” maści Protopic