Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zabrac dla 20miesieczniaka na wyjazd do chorwacji?

Polecane posty

Gość gość

Jedziemy pierwszy raz na urlop z dzieckiem i wlasnie co wziasc oprocz kosmetykow, ubran i zabawek

Gość gość
Apteczka: krem z filtrem wysokim, maść tribiotic, woda utleniona, gaziki, coś na uczulenia (wapno), coś na gorączkę (np. ibuprofen czopki), antybiotyk (ale nie wiem, czy lekarz wypisze Ci zaocznie) Do wody: butki, pływaczki, gacie kąpielowe Czapka, ciuchy na upał Trochę zabawek

Gość gośćmaja
A gdzie się wybieracie? My byliśmy rok temu na Hvarze, wcześniej w Bol. Kość powyżej podał/podała Ci fajną listę. Ilość zabawek zależy jeszcze od miejsca w jakie się wybieracie, może coś będzie dostępne na miejscu.

Gość gośćmaja
*gość miało być oczywiście

Gość gośćmaja
Chorwacja jest super szkoda że w tym roku z powodu dużego remontu nie stać nas na takie wakacje. Mój maluch przede wszystkim na plaży bawił się kamyczkami ;)

Gość gość
Jedziemy do Tucepi;-)

Gość Katrin345
Apteczkę skompletuj bo różnie to może być, moje dziecko ostatnio dostało takiego zaparcia w ferie, że szukałam na szybko apteki. Za tydzień jedziemy do Turcji to już pakuję apteczkę aby nie zapomnieć o niczym. Za pamięci w pierwszej kolejności spakowałam dicopeg junior na zaparcia.

Gość gość
weź to co używasz na co dzień, tam tez bedziesz tego potrzebowała;)

Gość gość
Paszport

Gość gość
To cywilizowany kraj. Proszę, antybiotyk na własną rękę? Kartę EKUZ lepiej, przeciwgorączkowe wiadomo, może sulfamid typu Bactrim, ale antybiotyk bez lekarza? Zabieralismy oboje dzieci zanim skończyły roczek, raz z przeziębieniem, które na miejscu natychmiast zniknęło. Przyjazny personel w restauracjach, pomogli zawsze przygotować słoiczek itp. Krem z filtrem, kapelusze na głowę, można wziąć minibasenik żeby rozłożyć w cieniu i nie wychodzic na słońce miedzy 12 a 14. Nic specjalnego, czego nie brałoby się w Polsce nad morze lub jezioro.

Gość gość
ja chciałabym jechac ze swoim dzieciaczkiem do Chorwacji. Ma 8 miesięcy i to byłaby nasza pierwsza podróż autem za granice na wczasy. Troszke mam obawy czy dziecko nie jest zbyt małe na takie podróże? czy któras mama była z niemowlakiem w chorwacji?

Gość gość
znacie jakies tanie i fajne miejscówki w chorwacji? prosze o podanie nazwy hotelu, miejscowosci oraz ceny :-)

Gość gość
Nie pojechałabym z 8 miesięczniakiem. Tak daleko autem. To egoizm. Dziecku nie jest potrzebne jechać 20 h w klimie Na miejscu w godzinach 10-14 nie powinno opuszczać też klimatyzowanego pokoju. To po co?

Gość gość
Obecnie w Chorwacji jest 36 stopni w cieniu i od 14.00 do 19.00 siedzi sie w cieniu lub przy klimie, w sloncu nie usiedzisz:/

Gość gość
Witam >Mam Mieszkanie u Croatia,Bibinje kolo Zadra,widok na morze,blizu morza, >jest w pełni wyposażone,mesto Bibinje kolo Zadra Apartament posiada klimatyzację telewizja satelitarna internet ,veci ma pralka,suzarka > > balkony,gril,i wszystkie urządzenia gospodarstwa domowego i private > > parkingiem masz sklep w pobliżu restauracji Marco stał caf bar Plaża > > jest piaszczysta i żwirowa, idealny dla dzieci,150m od apartmany > > Mieliśmy dużo gości z Polski, którzy przyjeżdżają co roku to miejsce jest pełne letnich koncertów promenadzie sdrzaja mają pełne wydarzeń Plaża znajduje się zaledwie dwie minuty spacerem od apartamentu.info na mail;marija.simunic1@zd.t- com.hr pozdravjam

Gość gość
Eeeeech, trzy razy byłam w Tucepi, zazdroszczę:) chętnie bym się wybrała raz jeszcze.

Gość gość
Witam >Mam Mieszkanie u Croatia,Bibinje kolo Zadra,widok na morze,blizu morza, >jest w pełni wyposażone,mesto Bibinje kolo Zadra Apartament posiada klimatyzację telewizja satelitarna internet ,veci ma pralka,suzarka > > balkony,gril,i wszystkie urządzenia gospodarstwa domowego i private > > parkingiem masz sklep w pobliżu restauracji Marco stał caf bar Plaża > > jest piaszczysta i żwirowa, idealny dla dzieci,150m od apartmany > > Mieliśmy dużo gości z Polski, którzy przyjeżdżają co roku to miejsce jest pełne letnich koncertów promenadzie sdrzaja mają pełne wydarzeń Plaża znajduje się zaledwie dwie minuty spacerem od apartamentu.info na mail;marija.simunic1@zd.t- com.hr pozdravjam

Gość gość
Chorwacja ma jeden minus dla takiego dziecka - kamienistą plażę. Byliśmy w tamtym roku ( córka miała rok ) i wtedy i tak była za mała na zabawę w piasku a poza tym nie umiała chodzić. W tym roku lecimy na Kretę bo tam plaże są piaszczyste i mała będzie miała zajęcie :) z przydatnych rzeczy to możesz wziąć mały basenik dla dzieci z daszkiem ( my mieliśmy takiego grzybka ), dziecko pływa sobie w nim jak na materacu ( oczywiście cały czas trzeba być przy nim :) ) a na dodatek nie swieci na niego słońce. Oprócz tego krem z filtrem, jedzenie w słoiczkach ( ja bym się bała dać córce coś z restauracji, a w samej Chorwacji sloiczki są drogie i jest ich bardzo mały wybór ), uważaj na dziecko kiedy wchodzi do wody, bo te kamienie są naprawdę wredne. Weź coś na komary, bo tam są. A tak to Chorwacja jest cudowna - życzę udanego urlopu

Gość gość
gość powyżej - gdzie na Kretę jedziecie? bo tam też są różne plaże:) My byliśmy w zeszłym roku w Malii i było cudownie, z tym że je mam trochę starsze dzieci, najmłodsze miało pięć lat:)

Gość gość
Jedziemy do Platanias :) to jakoś blisko Chani :) tam jest piasek, kamienie u nas odpadają. Niewygodne dno i brak możliwości zabawy foremkami, wiaderkiem itp.