Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menu urodzinowe HELP

Polecane posty

Gość gość

Hej! Pierwszy raz odkąd mieszkam sama będę wyprawiać swoje urodziny - wcześniej mieszkałam z rodzicami i nie miałam z tego powodu tyle na głowie... menu zawsze wymyślała mama albo siostry pomagały smutas.gif Urodziny już w sobotę! A ja nie bardzo wiem co i jak. Będzie ok.20 osób - ok.17 schodzą się na kawę i ciasto - to pikuś ;p bo jedno upiekę, 2 inne rodzaje zamówiłam u koleżanki - cukierniczki więc mam luzik. Ale co na kolację? Zawsze podajemy coś na ciepło i zimną płytę. Zimna płyta ok - koreczki, jajka, wędliny, deska serów. Ewentualnie macie przepisy na dobre sałatki? Ja potrafię tylko grecką albo gyrosa - a to już jest przejedzone... No i co z ciepłymi daniami? Robiłam ostatnio zupę porowo - serową (z serków topionych) z mini pulpecikami i grzankami na górze - może być? I generalnie chciałam coś pomyśleć jeszcze z piersią z kurczaka... jakieś roladki? czy może zapiekane z pieczarkami??? kurde nie mam pomysłu na te cycki z kury... Proszę o inspiracje - jakieś sałatki no i co z tą kurką?? hmmmmm

Gość gość
Sałatka warstwowa (układać w salaterce jak piszę): pokrojona szynka - 30 dag seler 1 słoik kukurydza 1 puszka 4 jajka ugotowane na twardo pokrojone w 8 lub drobniej na to słoik majonezu następnie 30 dag sera żółtego startego na tarce z dużymi oczkami jeden pęczek szczypiorku - pokrojonego drobno Gwarantuję, że wszyscy będą zadowoleni. Jeszcze poszukaj w necie sałatki z kurczakiem w sosie curry, jest pyszna. Mozna również podać zupę brokułową (nie miksowaną, ale różyczki) z gotowaną marchewką, imbyrem i dużą ilością curry - pycha, a do tego makaron ryżowy!

Gość gość
Proszę bardzo, sałatka pyszna, sycąca i szybka, jedna naszych ulubionych (ja polecam dodać też trochę musztardy, ale nie musisz): www.miszmasz-marghe.blogspot.fr/2012/04/bo-w-prostocie-sia-fasola-tunczyk.html A poza tym wszelkie makaronowe z "co się nawinie", żadna filozofia a możliwości masa. Kurze cycki? A bardzo proszę i polecam: www.pookcook.blogspot.fr/2013/02/roladki-z-kurczka.html Albo tak też można jak masz piekarnik: www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kurczak/zapiekanka_kurczak_grzyby_ciasto_francuskie/przepis.html