Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
xxxKlaudiaxxx

Odchudzanie

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Wiem, że na kafeterii jest wiele kobiet, które borykają się z nadwagą i pragną schudnąć- do niedawna również należałam do grona tych pań. Zaznaczam, że nie chcę nikomu naubliżać lecz napisać kilka porad, dzięki którym udało mi się zrzucić 30 kg. 1. Najważniejszą rzeczą są kalorie jakie przyjmujemy. Absolutnie nie radzę sięgać po diety 500 kcal + ćwiczenia, gdyż nasz organizm będzie wycieńczony i niekoniecznie dobrze może się to dla nas skończyć. Po dwóch tygodniach takiej diety rzucicie się na jedzenie, a w efekcie waga może wrócić z nawiązką. Lepiej przyjmować 1600/1700 kcal i resztę doćwiczyć niż się głodzić. 2. Duża ilość płynów, codziennie powinniśmy wypijać ok 1,5-2 l płynów. Podczas diety byłoby dobrze aby była to niegazowana woda mineralna. Na szybszą przemianę materii polecam szklankę ciepłej wody z miodem i cytryną (pół godzinny przed pierwszym posiłkiem). 3.Ćwiczenia powinniśmy dopasować do swojej kondycji i z czasem zwiększać ich czas oraz częstotliwość. Nie porywajmy się od razu na treningi z Ewą lecz na coś spokojniejszego np:jazda na rowerze,nożyce. Ważne jest również abyśmy dobierały ćwiczenia, które nie będą pogarszały naszego stanu zdrowia (o ile z takowym mamy problemy). 4.Absolutnie nie powinniśmy sugerować się tym, że ktoś przyjmuje x kalorii ćwiczy x minut dziennie i schudł x kg w miesiąc.Organizm każdej z nas jest inny i każda z nas chudnie mniej lub więcej kg przy nakładzie takiego samego wysiłku. 5. powinniśmy jeść 4-5 posiłków dziennie i starać się nie podjadać. A jeśli już nie możemy się powstrzymać to schrupmy marchewkę lub garść orzechów włoskich, czy też suszonych owoców. 6.Zdrowe odpowiedniki: Śmietana,majonez-jogurt naturalny Tłuszcz-Wino (jeśli jemy pieczone mięso to podlewajmy je winem, ponieważ tak przyrządzone nie jest bombą kaloryczną ani cholesterolową) Cukier-stewia, miód Bułka tarta-płatki owsiane,otręby, pestki dyni bądź słonecznika. Mięso wieprzowe-ryby lub mięso drobiowe Chleb biały-chleb razowy Ziemniaki -ryż Czekolada mleczna,nadziewana, biała-gorzka czekolada najlepiej powyżej 60 % zawartości kakao Jeśli będziecie chcieli to ja będę pisała przepisy na zdrowe, domowe dania :) Życzę powodzenia w chudnięciu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować