Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biczus3

kefir,kefir,kefir

Polecane posty

Gość biczus3

Witajcie :-) zaczelam dzis diete kefirowa czy ktoras z was ja robila tez?i moze podzielic sie ze mna opinia?Tak tak wiem ze bylo mnostwo topicow juz na ten temat ale moze ktos by mnie wsparł dobra rada bo niechce mi sie czytac watkow w ktorych wypowiadaja sie 15letnie dziewczyny ktore chca schudnac bo podoba im sie szkolny love boy a niestety caly czas na takie trafiam.pozdrawiam :-)

Gość gość
Ja planowałam na tym oczyścić organizm. Efekt? Odwrotny. Po 5 dniach na samym kefirze, na wpół oszalała z głodu rzuciłam się na jedzenie. A co najgorsze: przez te pięć dni powychodziły mi pryszcze (początkowo uznałam, ze to efekt oczyszczania), migrena była taka, że nie mogłam w nocy spać- a jak brałam tabletkę od bólu głowy, to logiczne że nici z oczyszczania. Najlepszą dietą oczyszczającą, którą przetestowałam miesiąc po tej, jest taka oparta na kaszy jaglanej i warzywach. Trwała dwa tygodnie. Straciłam 4 kg i co najlepsze, to się utrzymało, poprawiła mi się cera, włosy i paznokcie zrobiły się mocniejsze. Polecam znacznie bardziej od kefirowej.

Gość biczus3
Dziekuje za odpowiedz bo dokladnie to chodzi mi o oczyszczenie organizmu tak zwanego zakwaszenia organizmu a przy okazji pare kilo w dol zeby spadlo.Jakis czas temu musialam zarzywac mnostwo przeciwboli doslownie 24godzin na dobe przez kilka dni do tego odstawilam tabletki anty.(nie jestem w ciazy) i w sumie od tego czasu strasznie przytylam i czuje sie taka napompowana a gorszy od tego wszystkiego jest niesmak w ustach taki kwasny.Czy moze sie orientujesz czy w tym przypadku kefir by pomogl bo slyszalam ze i kefir i woda z cytryna sa na to dobre ale postawilam na kefir bo na sama mysl o kapce cytryny mnie kwasi a co dopiero na mysl o soku z polowy cytryny :-)

Gość gość
A skąd wiesz, ze masz zakwaszony organizm;), zakwaszenie organizmu to wymysł firm farmaceutycznych. Jedz warzywa, owoce, pij dużo wody i organizm się oczyści. Ewentualnie możesz spróbować diety 5/2, ona jest do wytrzymania i podobno oczyszcza. Poprzedniczka ma racje; po tych wszystkich jednoskładnikowych dietach człowiek rzuca się na jedzenie

Gość biczus3
To nie jest stwierdzone ze mam zakwaszony organizm,przeczytalam wiele stron medycznych na internecie i poprostu wszystko by na to wskazywalo acz kolwiek moze sie myle.