Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z oplatami

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam z narzeczonym i dzieckiem w mieszkaniu moich rodziców, moi rodzice mieszkają i pracują za granicą, przyjeżdżają raz w miesiącu na weekend. Z nami mieszka jeszcze moja młodsza siostra, ktora się uczy. Ja nie pracuje. Problem jest w tym, ze narzeczony mimo że zarabia bardzo dużo, to nie doklada się do rachunków. Ja nie pracuje wiec nie mam pieniędzy, za wszystko placa rodzice, chociaż ich nie ma, a siostra wiadomo dużo w domu nie przebywa więc nie naciąga prądu i wody tyle co nasza trojka. Narzeczony robi zakupy spożywcze, chemiczne, kosmetyczne, czasami nawet mojej siostrze da jakieś pieniądze (20,30zl). Jak wplynac na niego żeby chociaż trochę się dolozyl (rodzice teraz tez maja ciężką sytuację) np. Zaplacil swiatlo czy wode albo abonament tv. Pomóżcie nie chce kolejnej kłótni.

Jeżeli Twój narzeczony robi zakupy dla całej trójki, to raczej nie powinnaś wymagać od niego płacenia rachunków. Jeśli chcesz pomóc rodzicom, idź do pracy...

Narzeczony ma obowiązek utrzymać dziecko i (ewentualnie moralny - prawny nie) Ciebie. Twojej siostry nie ma obowiązku utrzymywać. Rachunki powinniście podzielić na 3 części. Rozmawialiście w ogóle o podziale rachunków przed Waszym wspólnym zamieszkaniem tam? Poza tym czy on wie, że Twoi rodzice nie najlepiej radzą sobie finansowo?