Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wesele dojazd.

Polecane posty

Gość gość

Czy organizując wesele opłaca sie czy wynajmuje kierowcę i samochód dla niektórych gości? - Tych co nie mają samochodu, a wesele jest zbyt daleko aby dojechać taxi. - Dla tych co chcięliby się napić choćby jednego za zdrowie młodej pary. Lub po prostu wyluzować skoro lubią i nie martwić o dojazd, samochód i bezpieczeństwo. Wesele wiejsie, nie gigatyczne ale.. I tak sie zastanawiam bo dziś usłyszałam jak pan młody starszej krewnej powiedział, że TO JEJ problem że nie ma czym dojechać...jemu szkoda kasy na auta. Troszkę sie obruszyłam bo: Po pierwsze jak się nie ma kasy, czy szkoda kasy to się duzego wiejskiego wesela nie robi. Po drugie i ważniejsze - można to powiedzieć delikatniej skoro już np ktoś liczy się z kosztami. A po trzecie i NAJWAŻNIEJSZE tekst był chamski: odrobinę szacunku dla gości swoich należy mieć. Nikt w końcu łaski nie robi, że zaprasza na wesele na zasadzie przyjdź nie wiem jak daj kasę i spadaj. Ciocia z tych co uważa że wesele to obowiazek i należy być bo rodzina najważniejsza - no ale jej się trochę przykro zrobiło..za późno na odmowę ale ja w takiej sytuacji bym na jej miejscu nie przyszła - niech się młodzi martwią o srtracone miejsce skoro nie potrafią uszanować gościa.

moim zdaniem dla gości z daaaleka taniej jest wynająć pokój (w większości domów weselnych jest taka możliwość). wtedy każdy do hotelu na własną rękę dojeżdża, a do hotelu taksówką na własny koszt (chyba że nie chce0 to może samochodem-jego sprawa). mi się zdarzyła taka sytuacja, ze po drodze na ślub 400kmw połowie trasy odpadł nam tłumik (czy coś w każdym razie było baardzo głośno). ani się wrócić nie było czasu i auto zmienić, ani do mechanika. wiocha takim pod kościół podjechać. dostaliśmy się nim do hotelu, stamtąd taksówką hotel- kościół-dom weselny-hotel. i tyle. kosztowało nas to razem z poprawinami 150zł za 4 osoby, a hotel nam młodzi sponsorowali ;

Gość gość
To nie jest aż tak daleko żeby hotel był potrzebny. Właściwie sam dojazd w dwie strony byłby za cenę noclegu 1 dniowego. Także...

Gość gość
Ja organizując swoje wesele zatrudniłam kilka taksówek http://www.tele-taxikatowice.pl/ które odwoziły moich gości, wychodzi taniej jeśli weźmiesz większą ilość kursów.

Gość gość
też myslę,że chyba najlepsza opcją jest wynająć kierowcę, np skorzystać właśnie ze wsparcia jakiejś korporacji taksówkarskiej - u nas na weselu skorzystaliśmy z usług http://www.taxi.krakow.pl/ - cenowo wcale nie wyszło źle :)

Gość gość
Jak miałoby to być więcej kursów to lepiej autobus.