Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wymioty mogą odwodnić?

Polecane posty

Gość gość

ile razy 4 latek musi zwymiotować żeby się odwodnić, rano 2 razy zwymiotował.

Gość gość
Nie ma chyba określonej ilości wymiotów. Jak rzyga to niech pije jak najwiecej wody

Gość gość
orsalit i się nie odwodni

Gość gość
Po wymiotach odczekac pol godziny i podac do wypicia szklanke wody czy napoju, najlepiej malymi lykami.

Gość gość
tak szybko sie nie odwodni mój 4 latek potrafi wymiotowac 6 razy gdy jest chory w ciagu dnia,ma bardzo wrazliwe gardło jak kaszle to wymiotuje eh,daje mu pic i orsalit

Gość gość
Obserwuj, jak będzie senny lub będzie mało sikał to wtedy jedź do lekarza. Podawaj mu elektrolity, najlepiej orsalit nutris, moje dzieci go chętnie piją ponieważ ma owocowy zapach i smak.

Gość ta tko
nie ma reguły, jednemu wystarczą jedne wymioty innemu pięć.Trzeba obserwować dziecko-faktycznie ospałość i mniej niż zwykle sikania to jedne z objawów odwodnienia.Orsalit to podstawa już po pierwszym wymiocie.tylko trezba podawać często i małymi porcjami...

Gość gość
Ja jak dzwoniłam do szpitala i pytałam czy przy wymiotach mam podawać dziecku orsalit to powiedziały, że to nie ma sensu skoro on wymiotuje i wtedy mam jechać do szpitala(wcześniej tam byłam z synem bo miał biegunkę). Za wy wszystkie mówicie podawać elektrolity....

Gość gość
Nie radzę orsalitu, jest to ohydne , dopiero zwymiotuje,spróbuj sama wypić to paskudztwo. Lepiej podawać łyżeczką samą wodę. Broń boże nie szklankami.