Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4miesiace i chop do spacerowki.

Polecane posty

Gość gość

Moj pediatra stwierdzil ze moje dziecko 4m moze juz jezdzic w spacerowce a ma ropiero 4m ryzykowac?

Gość gość
Lekarz mowi ze moze w pozycji pol-lezacej do lezacej, jak stwierdzil ze moge go przeniesc z gondoli do spacerowki to tez bylam w szoku

Gość gość
Głupia pypo, zapewne chodziło mu o pozycje półleżącą. Trzeba było dopytać, lekarza. Niedorozwinięta jesteś czy jak?

Gość gość
gość dziś Prostaczko idz szukac szczescia gdzie indziej. Autorko ja bym sie bala, ale skoro masz zaufanie do lekarza.

a Ty musisz obrazac? nie potrafisz nic napisac nie obrazajac innego? , ja swojego kolo 5 miesiaca moze troszke pozniej sadzalam do wozka na siedzaco ale jak widzialam ze juz lgnie do siedzenia nic na sile ani za wczesie

Gość gość
przecież 6 miesięczne dzieci już siedzą, to 4 miesięczne z max obniżeniem? prawie że leżącym? Dlaczego nei?

Gość gość
Nie przeniosłabym do spacerówki

Gość gość
Hop,jak juz....:-o

Gość Jedynaczka4
Uważam że to stanowczo za wcześnie przenosić 4 miesięczne dziecko do spacerówki. Po co tak się spieszysz? Moja córeczka skończyła 8 miesięcy i dopiero teraz kupiliśmy małej spacerówkę na działkę.W mieście wozimy dziecko w gondoli, mimo ze mamy wózek 3 w jednym.

Gość gość
I osmiomiesieczne dziecko lezy plackiem w gondoli ???? Rany...to mojego trxeba by bylo tasma dwustronna przykleic :-D

Gość gość
Moja ma 3 miesiace i juz musze sie niezle nagimnastykowac,zeby polezala w gondoli- karuzelki,srelki i te sprawy. Kazdy spacer na syrenie. Mimo to czekam ze spacerowka az bedzie sama siedziala.

Gość gość
w większosci krajów z wyższymi temperaturami dzieci są wożone w spacerówkach, tylko opuszczonych a potem oparcie jest podwyższane, np we włoszech nikt nie kupuje gondol. już przestańcie się pipczyć. dziecko w spacerówce opuszczonej przynajmniej będzie więcej widzieć, skoro lgnie się do siedzenia, to czemu nie, przecież foteliki samochodowe też macie profilowane a nie na płasko. a te 8 mieś to przesada. moja jest wcześniakiem i wszystko robiła z opóźnieniem, ale gdy miała 5,5 mieś w gondoli już nie dało rady, bo chciała wszystko widzieć. przesiedliśmy ją do kubełkowej spacerówki i wozili w pozycji pół-leżącej, panna cała zadowolona i szczęśliwa, że w końcu widzi jak wygląda świat, a to był marzec a nie czerwiec z upałami. czapki i rękawiczki w czerwcu 8-miesieczniakom do gondoli też zakładacie?

Gość gość
No wlasnie sie zastanawiam by przeniesc dziecko 5m do spacerowki, choc jeszcze nie siedzi ale lubi ogladac swiat, w gondoli sie zaczyna gotowac.

Gość gość
Moich synów też wozilam w spacerować w tym wieku, w czasie takich upałów wyciągnąłem ich mokrych z gondoli. A spacerówka w pozycji leżącej a potem pollezacej.

Gość gość
Nie wiem jakie Wy macie te gondole,ze Wasze dzieci sie gotuja. Moja jezdzi normalnie w upaly i jest ok. Buda opuszczona, parasolka,dziecko ubrane w bodziaki i krotkie spodenki,zeby zakryc pieluche i wszystko.

Gość gość
gość wczoraj Głupia pypo, zapewne chodziło mu o pozycje półleżącą. Trzeba było dopytać, lekarza. Niedorozwinięta jesteś czy jak? vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv ale sie usmialam:) Pypo "__

Gość gość
Ale jaja. Niedługo mamuśki z kafe będą konsultować z pediatrą zakładać czapkę czy nie zakładać.

Gość gość
Wiesz jesli chodzi o wiek dziecka i zmiane gondoli na spacerowke to rozumiem, bo nie kazdy ma taka w ktorej dziecko moze byc w pozycji pol-lezacej.

Gość gość
Ja uzyłam gondoli może ze 3 razy a tak to fotelik, bo przeciez moje dziecko musi wszystko widziec, na spacerze prawie nigdy nie spała :D Potem spacerówka w pozycji pólleżącej, tak ok. 4,5 miesiąca jak miała.

Gość gość
Ja tam woziłam właśnie 4miesięczniaka w spacerówce. Było bardzo ciepło- w spacerówce nie jest tak duszno jak w gondoli a i dziecko więcej widzi i jest zdecydowanie bardziej zadowolone.

Gość gość
Mi tez lekarz powiedział po 4m że mogę zmienić na spacerówkę od tyg moja Niunia jeździ w spacerówkę i jest zachwycona :)

Gość gość
mam 5 miesieczne dziecko i uwazam, ze za male na spacerowke. Mysle, ze wasi lekarze to idioci :)

Gość gość
Moje 5m niemowle ma 73cm siedzi juz samo jezdzi w spacerowce od miesiaca bo w gadoli sie wiercilo i zaczelo brakowac miejsca, zapytalam lekarza czy to juz,czy moge zmienic. Powiem jedno nazywanie ludzi z wieksza wiedza i doswiadczeniem niz twoje idiotami swiatczy tylko i wylacznie o twoim braku wychowania.

Gość gość
a może zamiast "chop" do spacerówki zrobić "hop" do słownika?

Gość gość
gość dziś moze hop gdzies indziej? jak nie masz nic do powiedzenia ciekawego.... Ja mojego malucha przesadzilam do spacerowki w 7m(jestem mama wczesniaka).

Gość gość
Ja swojego syna do spacerówki wsadziłam jak miał właśnie 4 m. Był maj na dworze gorąco no i on ciekawy świata. W gondoli krzyczał niemiłosiernie.

Gość gość
Hej dziewczymy, moj maly strasznie krzyczy w gondoli a w foteliku samochodowym jest spokojny czy moge go dac do spacerowki?(ma 3m i 2tyg)

Gość gość
za małe,moja sie jeszcze chwieje na wszystkie boki,wiec gondola jeszcze nam posłuzy przez jakies 2 miesiasce.

Gość gość
drogie panie, co to za klotnie? Kazde dziecko jest inne, jedno moze byc przeniesione do spacerowki gdy ma 4 msc inne dopiero po 7 msc. U nas zmiana wozka odbyla sie gdy corka miala dokladnie 4 msc i 2 dni z braku miejsca. Miala mala mase urodzeniowa i szybko nadrobila (az przesadnie) w pierwszych miesiacach i ledwo sie miescila w gondoli. Jesli macie spacerowki z mozliwoscia lezaca to mozecie sprobowac jakis maly spacerek po osiedlu. Zobaczyc jak dziecko zareaguje. W koncu nawet blizniaki sie roznia a co dopiero dzieci roznych wrecz obcych nam osob, nie ma co porownywac.