Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrawaaTywaa

Jakie sa spokojne rasy psow?

Polecane posty

Gość PrawaaTywaa

Ktos wie?

Gość Jamnik w kieliszku
Co masz na myśli mówiąc spokojne?

Gość PrawaaTywaa
zeby nei skakaly ludziom na łeb i nie reagowały wściekle na inne psy. Bo takie mam obecnie ale jest juz na umarciu i teraz chce spokojnego. Podobno Labradory sa spokojne? Ale jakiegos mniejsze wolalabym

Gość gość
labradory to dzikusy... ale uwazam, ze wszytsko zalezy od charakteru psa i od tego, jak go ulozysz... ja mam golden retrievera. generalnie jest spokojny ale gdy zobaczy albo uslyszy swojego osiedlowego wroga ;) to szczeka jak poy****y ... moze przejdz sie po schronisku i popytaj o spokojnego pieska.

Gość gość
Najlepiej charakter psa do człowieka dobierze szkoleniowiec! Idź na plac szkoleniowy, do osoby, która startuje ze swoimi psami w zawodach psiego posłuszeństwa i/lub jest pozorantem. To gwarancja jakości Szkoleniowca. On dobierze rasę i wybierze zdatnego szczyla z miotu. Dla mnie Szkoleniowiec wybrał takiego psa, jakiego chciałam z całego miotu. Pozdrawiam!

Gość gość
labradory smierdza.nie bierz tego West highland white terrier ?

Gość gość
*wybral z całego miotu psa, który jest charakterem taki, jakiego chciałam. Pies ma 5 lat i nie zamienilabym go na żadnego innego.

Gość gość
mops to ostoja spokoju i lenistwa :D

Gość Jamnik w kieliszku
Teriery dostają korby jeśli nie maja odpowiednio dużo ruchu.

Gość gość
Basset :). Ladny ne jest ale wet mi kiedys powiedzial ze jakby mial miec psa to tylko basseta bo ta rasa ma wszystko w du.pie ;) a on mial gabinet weterynaryjny w domu i psich pacjentow non stop.

Gość prawictwo pospolite 193
Buldog Francuski, Owczarek Szkocki

Gość gość
Jeśli nie znasz sie na psach to nie bierz żadnego! Pies jak człowiek jest różny i tylko od właściciela zależeć będzie jego charakter. A rasowość psów to MIT! Związki kynologiczne patrzą na wygląd nie na charakter a po drugie 99% hodowli w polsce to pseudo-hodowle.

Gość gość
Pisalam wczesniej BASET mialo byc nie basset, sorry. Buldog angielski tez spokojny

Gość gość
Wejdz na jakieś forum psiarzy i tam pytaj. Dużo tam mądrych ludzi to ci powiedzą

Gość gość
ja mialam basset hound-prawdziwy arystokrata

Gość gość
Gość 17:51 co ty p********z za bzdury! Jakie k***a 99% pseudo! Na pewno jest więcej Hodowli ZKWP niż 1% które są cenione na całym świecie! Mamy świetna Hodowle dobermanow i kilka świetnych owczarków niemieckich z linii pracujących. Wiec głupot nie p*****l.

Gość gość
dziś Twoja kultura i styl wypowiedzi świadczy samo za siebie. Kto ci uwierzy, chyba tylko głupiec. Was obchodzą tylko pieniądze, które trzepiecie na psach, oraz biednych naiwnych ludziach i trzeba to mówić głośno. Hodowla dobermanów. Śmiech na sali. Kogo chcesz oszukać, chyba tylko samą siebie.

Gość gość
ZKWP to jedna z najwiekszych pseudo. W ogóle nie kontrolują swoich hodowli, nic nie robią tylko lewe papierki wypisują, wiec też są pseudo. Wstyd. A potem jeden z drugim idzie i pieprzy że ma psa z rodowodem... Tylko ze ten pies to nawet koło rodowodowego nie leżal

Gość gość
Oj dzieci dzieci. Spokojnie. ZKwP to akurat podlega FCI moi drodzy. A FCI (i ZKwP) mają przynajmniej pierworodne charakterystyki rasy. W nowo powstałych związkach rozmnaża się wszystko co się rusza, bez patrzenia o zgrozo! na zdrowie i charakter. Mam psa z Hodowli ZKwP i kiedy patrzę na te bidule z innych związków to się nóż w kieszeni otwiera. Tyle bied czeka w fundacjach i schroniskach!!! Albo ZKwP lub fundacje lub schroniska ALBO NIC. Pozdrawiam.

Gość gość
Bokser jest lagodny i uwielbia dzieci

Gość gość
I uważajcie na podróbę. ZKwP - Związek Kynologiczny w Polsce. FCI - bez kropek po literach!!! Uważajcie na te szczegóły!!!

Gość gość
Tzn: ZKwP a nie jakieś KZwP! FCI a nie F.C.I. To są istotne szczegóły jak juz pisałam w 2 wcześniejszych postach. Pozdrawiam!

Gość gość
Niech wam będzie. Ale ja tam już wole psa ze schroniska albo jak się jakaś suczka oszczeni w okolicy( czego nie popieram) ale wole już taką niż nadziać się i napchać kieszeń jakiemuś psychopacie co niby ma ładną hodowle a tak na prawdę w innym miejscu trzyma całe pseudo i tylko szczeniaki podstawia. A tak poza tym przyjaciela się nie kupuje. I z resztą poco nam psy rasowe z rodowodem skoro nie zamierzamy ich wystawiać na wystawach, czy też uprawiać z nimi sporty, albo szkolić np. do poszukiwań? Bezsensu.

Gość dissaster
'mops to ostoja spokoju i lenistwa smiech.gif' X hahahahahaha dobre! :) 🖐️ mam juz drugiego mopsa i jest bardziej aktywny, szczekliwy i wredny od tzw. ras obronnych. potrafi sie rzucic obcemu do nog, zlapac za nogawke, a nawet ugryzc, a dzieci nie znosi. nie dajcie sie zwiesc - mopsy tylko z zalozenia sa kanapowcami do towarzystwa. ale to i tak najlepsza rasa pod sloncem 😍 😍 😍

Gość gość
A ja mam psa pierdołę,a rasa jest na liście niebezpiecznych:-)Bydlę ogromne,a miłe i łagodne,nigdy nie ugryzł nikogo,nawet nie próbował.Bardzo się cieszy jak ktoś do nas przychodzi,ale wyglądem budzi respekt i o to chodzi.Nie skacze po ludziach,wychowaliśmy go.A u sąsiada jest kąśliwy mops i pudel,a u kolejnego kąśliwe yorki.Moja rada taka,że każdy pies jest taki,jak go wychowasz.Jak dbasz,tak masz.

Gość gość
Możesz skonsultować się z solidnym producentem bud i akcesoriów dla psów http://www.dobrekojce.com/ wykonywali dla naszego psa budę na zamówienie i widać było,że mają duże doświadczenie w branży i lubią zwierzęta.

Gość gość
Proponuję Pomeranian (szpic niemiecki miniaturowy) Shih tzu Pudel (miniaturowy) Bichon frise Cavalier king charles spaniel Cocker spaniel (amerykański i angielski) Springer spaniel Collie długowłosy Labrador retriever Pudel (standard) Golden retriever Wyżeł węgierski Basset hound Bloodhound Retriever z zatoki chesapeake Nowofundland Spokojne i miłe psiaki, polecam ;)