Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

L4 leżace a ślub

Polecane posty

Gość gość

Na chorobowe poszłam w 5tc.. Teraz jestem w 18 tygodniu i ginekolog zapisał mi L4 leżące, mimo ze ciąza nie jest zagrożona poprostu musiałam iść na to zwolenie bo pracodawca zapewnił mi pracę po 8 godzin przez cały tydzien w mieście oddalonym o 200 km w jedną stronę! W sobotę czeka mnie ślub przyjaciółki na które mam zamiar iść ale boję się kontroli, a dwa tygodnie pozniej moje własne wesele- w środku tygodnia... Jak to jest na L4 leżącym czy to jest tak żee nie można pojechać nawet do sklepu po chleb bo zaraz biorą zasiłek w razie odwiedzin? A co z tym moim ślubem jest jakiś wniosek który bym mogła wypisać żeby mieć na swoje wesele spokojną głowe?

Gość hgg
jak Cię złapią będziesz miała problem...

Gość gość
Wyjdz za maz na lezaco. Wjedz do kosciola na lozku polowym z kolkami.

Gość gość
W sobotę raczej kontroli nie ma, ale w tygodniu owszem. Dlaczego lekarz wypisał L4 leżące?

Gość gość
nie mam pojęcia, zauwazylam do dopiero jak je oddawałam... cała nerwowa chodzę a l4 na miesiąc ...

Gość gość
Sorry, ale lekarz to idiota:/ W sobotę raczej kontroli nie będzie, ale w tygodniu owszem, może być i możesz mieć problem w razie kontroli. Inna sprawa: nie wrzucaj żadnych zdjęć z tych imprez na FB czy inne portale, żeby się nie okazało, że kogoś to "zaboli" i na Ciebie doniesie.

Gość gość
Zawsze można też napisać wyjaśnienie gdyby kontrola akurat wtedy wpadła, że przenioslas się do mamy, żeby się Toba opiekowała (chociaz powinnaś do ZUS zgłosić zmianę miejsca zamieszkania) albo że byłaś u lekarza. Wypłatę zasiłku mogą wtedy wstrzymać do wyjaśnienia. Najgorzej gdyby Cię w pracy złapali. Wtedy nie ma zmiłuj.