Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pysioolek

Jesli wyszlam za maż to bede dalej dostawac pieniadze od komornika ?

Polecane posty

Gość pysioolek

Witam. Od kiedy pamietam dostaje alimenty na siebie. Lecz ostatnio dostalam informacje ze mops zaprzestanie mi placic alimenty poniewaz wyszlam za maz. Dalej sie ucze, wiec chcialam sie dowiedziec czy komornik tez zaprzestanie mi wysylac pieniadze czy w dalszym ciagu bede je dostawac. Dodam ze ojciec dobrowolnie nie placi wiec pieniadze mialam przyznawane przez mops i komornika.

Gość gość
nie wsyd ci?W yszlas za maz to jestes dorosla i sama powinans myslec o sobie

Gość gość
dokładnie, nienachlany pasożyt jestes, niech cie mąz teraz utrzymuje !

Gość gość
ale z was głupie kwoki... a może jej się należą te alimenty jak psu buda? może jej ojciec cale życie olewał ją, jej matkę oraz ewentualne rodzeństwo i nie płacił złamanego grosza na własne dzieci"? dlaczego debilki bronicie alimenciarza? autorko-w mopsach zwykle sa darmowe porady prawne-skonsultuj sie ze specjalistą, bo twoja sprawa na pewno jest skomplikowana i ciezko na podstawie niewielkiej ilosci faktów cos doradzic

Gość gość
Przykro mi - obowiązek męża wyprzedza obowiązek ojca, tyle, że nie bardzo rozumiem cały wywód - skoro ojciec nie płaci, to chyba FA wypłaca alimenty, to skąd do tego jeszcze komornik? komornik będzie ściągał póki nie ściągnie długu (czyli zaleglych alimentów), nie wiem ile on wynosi. Do tego to albo alimenty z FA, albo komornik, przeciez skoro alimenty są wypłacane przez fundusz, to komornik może ścigać co najwyżej za różnicę

Gość gość
Jeśli wyszłaś za mąż, to alimenty ci się dłużej nie należą. I jeśli je nadal pobierasz, to możesz mieć problem, bo ojciec teoretycznie może domagać się zwrotu: http://prawo.rp.pl/artykul/940491.html