Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dbanie o noworodka

Polecane posty

Gość gość

do porodu mam jeszcze troche zasu ale wolalabym wiedziec co nie co o noworodakch, kiedy mozna kapac, jakiej np oliwki uzywac itp wszystkiego co jest zwiazane z opieka przez pierwszy miesiac, co powiino sie robic a czego nie, moze doradzicie

Gość gość
Zadne oliwki, cuda wianki. Do pielęgnacji noworodka wystarczy czysta woda. Ja się do tej zasady zastosowałam i nie wiem, co to odparzenia, wysypki, uczulenia. Ewentualnie, jak się już mocno zabrudził kupą, to wtedy mydło dla niemowląt.

Gość gość
temat rzeka.... ale może ktoraś z mamusiek napisze tutaj jakiś wywód;

Gość gość
Jak zadasz konkretne pytanie to będziesz miała większy odzew.

Gość gość
no wlasnie: czy myc noworodka jakiej firmy mydla czy innych kosmetykow uzywac jakie pieluchy sa dobre I nie odparzaja zabardzo w czym prac ubranka

Gość gość
Do kąpieli i ciała używałam kosmetyków Oilatum,drogie ale dobre i wydajne dla takiego malucha. Ubranka piorę w Bobini z Rossmana ale podobno lovela też jest bardzo dobra. Nie używaj oliwki,chyba że takiej jak w szpitalu,do pupy bephanten,linomag,linoderm...

Gość gość
Kosmetyki Himalaya. Do masażu naturalny olej migdałowy. Pieluchy Tesco lovrs baby.

Gość gość
A jaki prosze nie uczula tzn w czym prac ubranka kocyki itp?

Gość gość
Jest dużo specjalnych detergentów przeznaczonych dla dzieci, które nie powinny uczulać.

Gość gość
my mama Dzidziusia i nic nie uczula, pieluchy Dada, myje w Johnsons & Johnsons, do pupy ziajka przeciw odparzeniom

Gość gość
Ja smaruje pupe maścią Alantan, tak mi poradzily w szpitalu i nigdy mi się dziecko nie odparzylo

Gość gość
mam w domu noworodka- pieluchy i chusteczki Pampers ( przerobiliśmy w szpitalu również Dadę i Hippa), do kąpieli płyn z Kruidvatu ( holenderski odpowiednik naszego Rossmana), do oczu sól fizjologiczna, do pępka Octanisept, piorę w Loveli, mały miał przez chwilę przesuszoną skórę na rączkach i nóżkach, więc kupiłam krem Ziajka, ale użyliśmy go rapem 2 razy. Nie smaruj dziecka oliwką, bo zawiera parabeny i zatyka pory, poza tym jeżeli nie ma potrzeby, to się takiego malucha niczym nie smaruje.

Gość gość
http://www.srokao.pl/search/label/Analiza%20dla%20dzieci?updated-max=2015-06-08T10:59:00%2B02:00&max-results=20&start=1&by-date=false tu masz bloga mamy, która jest chemikiem i analizuje skąłdy różnych produktów do pielęgnacji dla dzieci okazuje się np że te najdroższe wcale nie sa najlepsze- a najtańsze z sieci rossmanowej są dość dobre ja jestem w pierwszej ciąży i teraz robie wyprawkę więc ułatwiło mi to wybór i sie pocieszyłam że te tańsze rzeczy sa w sumie dobrej jakości:)