klaudiaklaudia 0 Napisano Czerwiec 12, 2015 hej, mam poważny problem i sama nie wiem co mam zrobić.. jak narazie nie podejmuje pochopnych kroków, chciałabym was poprosić o dobrą radę.. :) glupio mi troche tak pisać tu,ale mam nadzieje że ktoś mi pomoże.. w środę 10 lipca wieczorem kochałam się z moim chłopakiem.. (gdy nie mialam okresu płodnego,ani miesiączki,tj.pokazuje w moim kalendarzyku) raz z prezerwatywą, a drugi raz również z prezerwatywą..ale intensywnie. On doszedł w prezerwatywie.., a ja pod koniec poczułam jakbym miała się zesikać..(wiem dziwne to) gdy wyjął niestety prezerwatywa była pęknięta;/. Najgorsze jest to ze doszedł we mnie choć mieliśmy prezerwatywę i się porwała;/ to był wielki dla mnie szok,moim zdaniem jestem za młoda na dziecko w tym wieku..i nie poradziłabym sobie..:( licząc od 21:21 gdy już przestalismy się kochać na drugi dzień po 13h wziełam tabletke escapelle. Pare minut po tym byłam zdezorientowana,miałam lekki ból głowy,który przestał bo jakimś czasie. Chcieliśmy się kochać oczywiscie w lepszych prezerwatywach,ale jak dochodziło do tego zaczęło mnie boleć w miejscu intymnym i musielismy przerwać to, dziś dostałam okresu płodnego i kochalismy się bez,ale nie doszedl we mnie (juz mnie tak nie bolalo jak wczoraj,a bylo przyjemnie). Czytałam,że można pić alkohol w niewielkich ilosciach, także napiłam się trzy małe butleczki lecha bezalkoholowego,i palilam papierosy. Czy papierosy i taki bezalkoholowy alkh. wplywa na ta tabletke? Czy seks po tabletce tez na nia wplywa,choc nie doszedl moj chlopak we mnie(po tej tabletce)? Czy ta tabletka zadziala? Co do tej tabletki narazie nie mam żadnych objawów takich skutków ubocznych jak pisze na niektorych stronach,badz jak dziewczyny opisuja.. kiedy powinnam sobie zrobic test by wyszedl prawidlowo, czy mam sie udac do ginekologa? prosze o szybka odp bardzo sie martwie i nie wiem co zrobic ze soba:(:(:( ew. prosze odp na moj email : kochammisiax3@wp.pl z góry dziekuje:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2015 Z moczu 14 dni po stosunku. Z krwi 10 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaudiaklaudia 0 Napisano Czerwiec 12, 2015 nie rozumiem zabardzo, poprosilabym o jakies wytlumaczenie. prosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2015 czego nie rozumiesz ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaudiaklaudia 0 Napisano Czerwiec 12, 2015 ale co 14 dni z moczu po stosunku i co z krwi 10 dni? wykryje mi ciaze czy jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2015 tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2015 ile masz lat ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaudiaklaudia 0 Napisano Czerwiec 12, 2015 nie wazne, tyle jedynie moge napisac ze jestem pelnoletnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2015 czemu tak pozno wzielas tabletke po ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaudiaklaudia 0 Napisano Czerwiec 12, 2015 jak pozno? ona jest do 72h 'po' , wzielam ją juz na drugi dzien,gdy minelo 13h. A jezli mam teraz okres plodny, to moge zajsc w ciaze czy nie (jak wzielam ją wczoraj ta tebletke) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2015 no jest do 72 h ale najlepiej przyjac ja jak najszybciej wtedy ma najwieksza skutecznosc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaudiaklaudia 0 Napisano Czerwiec 12, 2015 wlasciwie dzis mi sie zaczal okres plodny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaudiaklaudia 0 Napisano Czerwiec 12, 2015 czyli jaka jest teraz prawdopodobnosc ze moge zajsc w ciaze? jezeli po niej sie kochalam ale nie doszedl on we mnie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2015 powinno byc dobrze , zrob test po 10 dniach z krwi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaudiaklaudia 0 Napisano Czerwiec 12, 2015 no dobrze dziekuję :) a to ze pale papierosy i czasem napije sie piwa bezalkoholowego wplywa na to ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2015 Co to jest OKRES PLODNY i okres niplodny? Nie roziem o czym ty piszesz! ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2015 O jaki Ty okresie plodnym piszesz? Jaki tez okres nieplodny? Ty wiesz co ty e ogole piszesz? Okres to jest mentruacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaudiaklaudia 0 Napisano Czerwiec 12, 2015 loj w sensie ze jak nam wtedy pekla mialam nieplodne dni, jak wzielam tabletke tez , dzis jak sie kochalam ale nie doszedl we mnie mialam plodne,i chodzi mi o to czy moge byc czy nie, czy po tej tabletce mozna sie kochac czy nie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2015 10 lipiec,piszesz, potem piszesz o okresach plodnych i nieplodnych . Widac mie tylkoja nie rozumiem tego tematu o co ci chodzi i co ty jakies okresy plodne wymyslasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2015 mozesz sie kochac nie ma to wplywu na tabletke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2015 NIE pisz okres bo zmylasz! ! Kiedy ostatnio mialas OkRes czyt. Miesiaczke? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaudiaklaudia 0 Napisano Czerwiec 12, 2015 5 lipca rano mi sie skonczyl (miesiaczka) , i nic nie zmylam okres mi chodzilo wczesniej o plodny jak pisalam post ten ktory prosze o rade, a nie o miesiaczke, czytaj ze zrozumieniem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaudiaklaudia 0 Napisano Czerwiec 12, 2015 przeciez wiem co to okres, wiec nie musisz mi pisac bym czyt. jako miesciaczke :P taka tepa nie jestem jak ci sie zdaje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 13, 2015 Załącz fotografię ci/py to coś ci odpiszemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 13, 2015 Ostatni okres 5 lipca, mamy czerwiec. Dni płodne, a nie okres płodny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 13, 2015 I nie jest ważne kiedy okres się kończy tylko kiedy się zaczyna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 13, 2015 bezmyslna jestes Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 13, 2015 Chcesz uprawiać seks bez prezerwatywy to idź do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 16, 2015 Mając dni płodne jest większa szansa na dziecko, ale w dni niepłodne też możesz zajść w ciąże. Mam nadzieję, że dobrze się zastanowiłaś zanim wzięłaś tą tabletkę, ponieważ nie wiem czy jesteś świadoma jakie skutki uboczne niesie ze sobą ta tabletka. Podejrzewam, że jesteś bardzo młoda i nie myślisz jeszcze rozsądnie. Kilka lat temu też byłam taka spanikowana jak ty i wzięłam 3 razy escapelle na 1,5 roku, gdybym wiedziała ile stracę nerwów, łez przez głupie decyzje to nigdy więcej nie podjęłabym podobnej decyzji. Zaczęło się od nieregularnego okresu a przez długi czas nie mogłam go uregulować (dokładnie 2 lata) a na dodatek pojawiły się problemy z zajściem w ciąże, gdy już byłam gotowa na dziecko. Jeśli jesteś na tyle dorosła by współżyć z partnerem to bądź dorosła i bierz odpowiedzialność za swoje decyzje bo w przyszłości możesz żałować tych decyzji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach