Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robicie gdy dziecko nie da sie do domu dowolac w czasie burzy?

Polecane posty

Gość gość

2 h temu przez nasze okolice przeszła porządna ulewa i wcale nie mała burza. Niestety ilekroć wołaliśmy dziecko do domu to za każdym razem odmawiało przyjścia. Była na swoim podwórku ,wiec w końcu maż po nia poszedł i na sile do domu zawlekl, cala przemoczona do suchej nitki. Czy ukarałybyście dziecko za te strajki? bo ja już nie wiem czy to ja mam takie karne podejście do wychowywania czy przesadzam. Jakby któreś z nas po nią nie wyszło i nie zawlekło za lape do domu to ona był calą ulewe i burze przesiedziała na podwórku, nie slucha się i w tym widze problem . Jakbym ja zeszła to ze mną by się szarpała na pewno chcąc wyrwać, albo nawet nie dalaby się zlapac,, ale dlatego mąż po nią poszedł, jemu się już nie wyrywała

Gość gość
A co robiliście do tej pory, żeby dziecko wychować? Bo wygląda na to, że nic. Teraz to już ręką w nocniku.

Gość gość
dzieci wraz z wiekiem zmieniają swój charakter czasami niedopoznania,wiec nie bądź taka zdwiona. Inaczej będzie się zahcowywac 3 latek, inaczej 10 late a inaczej 16 latek. Jego osobowość, zahcowania, charakter ulega zmianie

Gość gość
Tak, tak. Zwalajcie nieposłuszeństwo na charakter.

Gość gość
tak dostała by w tyłek lub kare

Gość gość
"dzieci wraz z wiekiem zmieniają swój charakter czasami niedopoznani" Bzdura, dziecko rodzi się jedynie z określonym temperamentem - reszta to zasluga rodzicow. I każde dziecko przechodzi swoiste kryzysy (polecam poczytać Wygotskiego),i własnie to jak rodzic podczas nich reaguje "ojej, dzieciak zmienił charakter nic nie poradzę" daje potem takie efekty.

Gość autorkago
My nie stosujemy kar cielesnych z zasady, ale juz mezowi powiedzialam ze niech corunia zapomni o jutrzejszym wspolnym wyjezdzie, nic sie nie odezwal. Dziecko obrazine ale mnie to nie rusza

my tygrysy się nie cackamy z dziećmi, za takie wybryki dostają przez łapą przez łeb i już są grzeczne, o ile tygrys może być grzeczny:)

Gość autorkago
Jeszcze zaczela krzyczec ze przeciez przyszla z ojcem do domu i grozic ze w takim razie nast razem juz tak grzecznie nie przyjdzie . Takie pyskowanie mnie wnerwilo

Gość gość
ile ma lat?

i grozic ze w takim razie nast razem juz tak grzecznie nie przyjdzie . x no tak, bo przecież nie da się szkraba złapać za ogon, wziąć pod pachę i przytaszczyć:D

Gość autorkago
Ona predzej z tugrysem sie dogada niz ze mna . Wg niej jak zwykle sie czepiam

Gość gość
a ile córka ma lat?

Gość gość
gość dziś A co robiliście do tej pory, żeby dziecko wychować? Bo wygląda na to, że nic. Teraz to już ręką w nocniku. xxx Ło jesssoooo! a twoim zdaniem dzieci dobrze wychowywane są posłuszne i grzeczne przez całe dzieciństwo i głupie wyskoki im się nie zdarzają? chyba nie byłaś dzieckiem :o

Gość gość to ja ta ktora ją odkryla
gość dziś a ile córka ma lat? odpowiem ci choc nie jestem autorką-corka ma lat 11 i to jest corka meza TASMAŃSKIEJ-nie jest jej córką,to jej pasierbica.

Gość gość
Tasmanska nie musisz pisać z gościa, bo i tak wiemy ze to ty

Gość gość to ja ta ktora ją odkryla
czy ukarałybyście dziecko za te strajki? bo ja już nie wiem czy to ja mam takie karne podejście do wychowywania czy przesadzam. tak,to ty masz takie karne podejscie bo sama bylas lana i maltretowa przez rodzicow psycholi i karanie innych sprawia ci przyjemnosc masochistko!!!

Gość gość
A ja lubię Tasmańską:)