Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2 miesięczne dziecko przesypia całą noc, czy to normalne?

Polecane posty

Gość gość

Hej, od 2 tygodni moja córka przesypia 5-6 godzin. W czwartek skończyła 8 tygodni, więc nawet nie ma jeszcze 2 miesięcy i od 2 dni, przesypia całą noc tj.8 godzin. Czy to normalne u tak małego dziecka? Tym bardziej, ze karmie piersią (ok. 7-8 razy na dobe). Dodam, że w dzień spi mało: ma 3-4 drzemki po ok. 30 min. I spi na spacerze ok. 1-1,5 h. Co myślicie na ten temat? Jak bylo z Waszymi maluchami?

Gość gość
a czy karmisz na zadanie? Wiem jak to brzmi, glupio, ale czy dziecko same odczuwa glod czy przystawiasz zanim zacznie plakac ze jest glodna?

Gość gość
Moi synowie (bliźniaki) zaczęli przesypiać całe noce (niejednokrotnie 8-9 h) po ukończeniu 3 m-ca życia. Najważniejsze jest to jak dziecko przybiera na wadze- jeśli dobrze, to nie ma powodu do niepokoju, należy się jedynie cieszyć:) Lekarze co prawda sugerują wybudzanie w nocy na karmienie takich maluszków, ale dotyczy to wcześniaków, dzieci, które miały żółtaczkę urodzeniową (generalnie takie maluszki nie czują potrzeby jedzenia, więc należy im "przypominać") Jeśli Twoja córa przybiera ok, jest zdrowym dzieckiem, to ciesz się spokojnymi nocami:)

Gość gość
ale nie ma co sie martwic, jesli dziecko jada normalnie w ciagu dnia to nic zlego, duzo dzieci tak ma i nic sie nie dzieje. W ciagu dnia uzupelnia braki. A ty sie ciesz i wysypiaj ;) ja od 1,5 roku nie przespalam calej nocy

Gość gość
Od autroki: no to dobrze, bo już się martwiłam czy to nie za długa przerwa między karmieniami. Córcia ładnie przybiera na wadze, rośnie jak na drożdżach. Praktycznie w ogóle nie ulewa, pokarm ładnie się przyjmuje i nawet kupki już się regulują-robi nie tak często, ale za to większe. No i karmię tylko na żądanie. Średnio co 3 godziny, a na wieczór nawet co 2. Wypija całą pierś w ok. 15 min. Więc bardzo się cieszę i korzystam - jak Mała idzie spać, to ja też.

Gość gość
i tak trzymaj autorko! Tylko niie daj sobie wmowicz ze cos jest nie tak jesli niebawem zleca sie kafeteryjne specjalistki, ktore wszedzie widza choroby;p

Gość gość
Ciesz się :) moje zaczęło przesypiać całą noc jak skończyło rok :P Zresztą jeszcze różnie może być. W każdym razie jak dobrze przybiera na wadze to nie ma się czym martwić

Gość gość
To wcale nie tak dlugo:) moj mial 1,5 miesiaca i spal rowno 12 h, od 20 do 8 rano:)

Kochana tylko się cieszyć :D Moje dziecko przespało cała noc wieku .... 2 lat :o

Gość gość
Ciesz się i korzystaj..mój syn ma 19 M I do dziś budzi się czasem 3 a czasem 5 razy