Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy koszula mężczyzny musi pasować do koloru sukienki ?

Polecane posty

Gość gość

Mam sukienkę w kolorze fuksji, a chłopak kupił sobie czerwoną koszule do czarnego garnituru oraz muszki. Moja babcia stwierdziła, że jeszcze go nie zna,a już jest załamana. Stwierdziła, że na wesele koszula i sukienka powinny być w takim samym kolorze. Dziewczyny faktycznie tak jest ? Mam 25 lat, byłam na wielu weselach, ale nie wiedziałam, że jest taka zasada.

Gość gość
Kiedyś tak było taka dziwna moda tak jak torebka musi być w tym samym kolorze co buty..

Gość gość
Nie musi. A gdyby w kolorze twojej sukienki kupił krawat? Mógłby wyjść całkiem fajny efekt.

Gość gość
Absolutnie nie, ale czerwona koszula do czarnego garnituru i w dodatku muszki (!) to dramat

Gość gość
Krawat w kolorze sukienki to juz w ogole szczyt wiesniactwa mentalnego

Teraz to króluje moda - ubieram co mi się podoba i dobrze w tym wyglądam :D Kiedyś dziewczyny fiksowały by ich parter miał koszulę/krawat w kolorze ich sukienek czy też dodatków . A teraz ? Też takie pary można spotkać lub "kolorowe".

Gość gość
Wygląda mega. Naprawdę. Muchę o tak ściągnie na sali. Oczywiście moja babcia stwierdziła,że koszule musi mieć w spodniach.

Gość gość
Oczywiście, ze koszula ma byc w spodniach, a jak inaczej do garnituru??? Dorośli jestescie, a zdziwienie jek u 15- latków

Gość gość
Na początku owszem, ale później ? Przecież i tak marynarkę ściągnie, kicha pójdzie w odstawke.

Gość gość
No jak facet nie ma klasy, to koszulę tez moze zdjąć, a co tam

Gość gość
To albo chcesz żeby było mega elegancko albo wiocha. Jak to pierwsze to miałoby było jak by nie zdejmować.marynarki przez całą imprezę..A nie do kościoła elegancko a na sali masakra jakaś..

Gość kozetka
Na wesele zakłada się tylko białą koszulę z długim rękawem, najlepiej na spinki. Kolorowym akcentem u mężczyzny może być krawat i/ lub poszetka. Nie wypada zakładać kolorowych koszul (z pewnośćią nie pod kolor sukienki partnerki. Do garnituru abolutnie nie zakłada sie koszuli z krótkim rękawem.

Gość gość
koszula powinna byc typowo formalna, z dlugim rekawem, biala, off white albo delikatny blekit. pownna pasowac do twojego stroju tylko w kwestii koloru cieplego/zimnego, ale nigdy nie powinna byc kolorystycznym odpowiednikiem twojej sukienki. czerwona koszula to przesada, niezaleznie od koloru twojego ubioru.

Gość gość
ło jezuuu :P chyba za dużo lekcji stylu z jolaśką :D

Gość gość
Ja bylam tydz temu na weselu. Moj maz zawsze ubiera koszule z dl rekawem do garnituty mial delikatnie blekitna raczej biala o odcieniu niebieskiego. Ladna na spinki elegancka. I granatowy krawat. Bardzo fajnue wygladal. Ja mialam kremowa sukienke. A na sali jak wiesniacy koszue z krotkim rekaeem bo gorao. A szczerze ci w kr rekawie spoceni jak swinie pod pachami. A maz z dl mial ale dosc droga z dobrego przewiewnego materialu i jakos spocony nie byl. Rekord pobila para laska blond loki wsciekly roz sukienka i jej facet koszula w takim tez kolorze jezuuu wiocha na maksa. Juz nie mowie jak laska ma jakas sukienke a facet koszule w odcieniu tego koloru ze wyglada jak biala tylko odcien niebeiski czy zielony nawet rozowy. Ale nie takie bazarowe kolory.

Gość gość
my za msc idziemy na wesele, ja mam zolta sukienke, maz biala koszule- z krotkim rekawem, choc tez bardziej widzialabym go w koszuli z dlugim rekawem, ale nie da sobie przegadac. Na poprawiny tez inne kolory... Jakos do glowy mi nie przyszlo szukac koszuli pod kolor, choc gdyby akurat tak sie zlozylo to bez przesady

Gość gość
A moj maz byl w habrowej koszuli i bezowym garniturze iwygladal super ja mialam zolta sukienke krawat mial pod kolor garnituru

Gość Problem jest
Koszula powinna pasować do garnituru.Czerwona koszula do czarnego garnituru, to faktycznie bezguście.Wcale nie musi dopasowywać koszuli do Twojej sukienki.Babcia jakas staroswiecka jest?

Gość gość
Dlaczego czerwona koszula nie pasuje do czarnego garnituru ?

Gość igła z nitką
Wg mnie koszula nie musi być dokładnie w takim samym kolorze co sukienka partnerki, ale powinna być w podobnym odcieniu. Jeśli koszula jest czerwona (swoją drogą - dość ciekawy wybór), a sukienka np. niebieska - to kompletnie nie będzie do siebie pasować. Jeśli ktoś nie ma za bardzo wyczucia w doborze kolorów, najbezpieczniej zdecydować się na klasyczną białą koszulę, np. taką, jak tu jest http://meskie-spodnie.pl/category/koszule-meskie

Gość gość
Na ślub, nieważne czy swój czy cudzy, można założyć jedynie białą koszulę. Ponadto Pan Młody koniecznie z mankietami na spinki. Mężczyzna nie ubiera się pod kolor swojej towarzyszki bo jest mężczyzną, a nie jej kolejnym dodatkiem. Wyciąganie koszuli ze spodni jest niedopuszczalne, a zdejmowanie marynarki jest w złym tonie, ale nie jest tragedią. Jeśli marynarka nie jest z tworzywa sztucznego to da się w niej bezproblemowo wytrzymać całą noc.

Gość gość
Ja prdle w życiu nie widzialam żeby jakiś debil calą noc zap***alał na parkiecie w marynarce:-/

Gość gość
Koszula czy krawat w kolorze sukienki są już dawno passe, z resztą moim zdaniem to źle wyglada. Jak kupowaliśmy mężowi ostatnio garnitur to bylo też małżeństwo ok 50tki i sprzedawca właśnie im tłumaczył ze jak koniecznie chcą to chusteczka w butonierce ewentualnie może być zbliżona do koloru sukienki. Sama o krawat i sukienkę miałam przeprawę z teściową przy wlasnym ślubie, dlatego mąż do końca nie znał koloru zeby go nie przekabacila ;)

Gość gość
W sklepie ostatnio usłyszałam,‘ a co pani go na sali nie pozna jak nie będzie w tym samym kolorze, chyba będziecie wiedzieć że razem przyszliscie ;)‘

Gość gość
20.13- wnioskujac po slownictwie, nie obracasz się w zbyt kulturalnych kręgach, dlatego nie widziałaś

Gość gość
Moim zdaniem to kobieta powinna pasować do koloru penisa partnera.

Gość gość
gość dziś Moim zdaniem to kobieta powinna pasować do koloru penisa partnera. xxxxx najpierw trzeba go mieć :D