Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oplaca sie jeszcze wyjezdzac za granice? jak tak to gdzie?

Polecane posty

Gość gość

dosc mam siedzenia na miejscu, prace mam marna i malo platna. Marzy mi sie ostatnio wyjazd za granice, chociazby przezyc jakas przygode, zmienic otoczenie. mam 22 lata, znam angielski, warto?

Gość gość
up. wiem, ze tu jestescie emigranci :D:P podzielcie sie prosze wrazeniami, naprawde bardzo mi zalezy.

Gość gość
Ty nie wygladasz na trolla ;) gdzie takich madrych ludzi szukac?

Gość gość
Moim zdaniem jest coraz ciezej o prace. Przede wszystkim trzeba znac jezyk danego kraju, zeby zwiekszyc szanse - angielski tez jest mile widziany, ale nie wszedzie. Ja we Francji znalazlam prace dzieki znajomosci fr i hiszpanskiego, o ang nikt nie pytal.

Gość gość
TURCJA :) tam się opłaca, gwarantowana dobra pogoda, basen i woda w morzu ciepła, tylko bardzo słona, jedzonko pyszne , a i zawsze możesz się ruszyć z hotelu i cos zwiedzać, aczkolwiek jaa siedziałam tylko w kurorcie, lepsze to niż Bałtyk

Gość gość
gość dziś serio? pytam o prace, nie urlop ;) pewnie trzeba znac turecki... chociaz to wlasciwie nie az tak duzy problem dla mnie, zalapalam juz troche odgladajac wspaniale stulecie :D w ogole mam taka dogodnosc, ze szybko ucze sie jezykow (z wyjatkiem niemieckiego). Hiszpanski rowniez podlapalam ogladajac telenowele, mysle ze na poczatek dogadalbym sie. Z francuskim pewnie nie poszloby tak latwo, bo to chyba trudny jezyk... A moge spytac gościu dziś jak zyje Ci sie we Francji?

Gość gość
no i przy okazji mozna turka "chycic", a oni bardzo lubia polki i zabawa pewna.

Gość gość
no turecki jest jak niemiecki trochę, fajny język , hiszpański lepszy, w Turcji sa różne zarobki, Hiszpania chyba lepiej, tylko że i tu i tu pełno imigrusów / uchodźców, lepiej jedz do szwajcarii

Gość gość
Heh, romansow nie szukam tylko pracy :D choc tureccy mezczyzni sa raczej przystojni :P Mnie bardziej turecki przypomina polski niz niemiecki. przynajmniej brzmieniowo, szczegolnie te "sz" i "cz", gramatyke musze sobie przejrzec. A czy w Szwajcarii nie mowia czasem po niemiecku wlasnie? Niestety, to jedyny jezyk ktorego nie ogarniam i nie umiem spamietac. moze dlatego, ze niezbyt go lubie :P Musze powiedziec, ze pomysl z Turcja mi sie podoba, dzieki za podrzucenie :) Kokosow nie musze zarabiac hmm a ladna pogoda to rzeczywiscie baardzo duzy plus.

Gość gość
mysle ze warto , zamiast siedziec i nic nie robic można gdzies wyjechac. Pomysl np. o Niemczech albo Holandii. Ja co jakis czas tam ze znajomymi jeździmy, przy okazji polecam firme która zajmuje się przewozem osob http://www.artour.pl.