Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomózmi

szukam kogoś do rozmów po angielsku

Polecane posty

Gość pomózmi

Cześć ! :) Szukam kogoś, pana/panią, chłopaka/dziewczynę , z kim mogłabym popisać lub porozmawiać przez telefon/skype po angielsku (w celu podszkolenia się ) :) raczej wiek 18-30 niż 50 :p

Gość gość
poszukaj sobie kogoś anglojęzycznego. Lepiej się nauczysz

Gość gość
nie wiem za bardzo gdzie, na angielskich forach doszkoliłam się tylko określeń na piersi i pieszczoty :/ Poza tym jest wiele osób dwujęzycznych .

Gość pomózmi
poprzednia wypowiedź jest moja, nie ustawiłam pseudonimu..

Gość gość
jest milion stron z nauką języka, gdzie ludzie szukają innych do rozmów. Niektorzy chcą się nauczyć polskiego, więc możecie się uczyć nawzajem. On ciebie angielskiego, ty jego/ja polskiego

Gość gość
Bardzo fajną opcją dla Ciebie może być ta szkoła: https://www.talksinthecity.pl/. Jak się zalogujesz na ich stronie to możesz poszukać native speakera z Twojej okolicy, głównie działają w Wawie z tego co się orientuję, ale mają rozszerzać na inne miasta. Z nativem nauczysz się najlepiej, nie będzie popełniać błędów używanych przez kogoś, kto też się dopiero uczy, podszkolisz słownictwo "żywe", a nie "książkowe". Dodatkowo to akurat rozwiązanie ma ten plus, że możesz się spotkać przy dowolnej okazji, w wybranym przez Ciebie miejscu i czasie. Nie musisz chodzić na jakieś lekcje, możesz się umówić na piwko lub piknik w parku :)

Gość gość
Propozycja na temat tej szkoły www.talksinthecity.pl jest moim zdaniem super - umawiasz się z nativem w wiadomym celu, jakim jest nauka języka, taka osoba ma określone kompetencje i czegoś Cię nauczy. Fora itp. są dobre jako dodatek, a nie główny sposób nauki, bo główny sposób nauki to imo - MÓWIENIE :)

Gość gość
Na tej stronie https://www.talksinthecity.pl znalazłam takie info: Obecnie działamy na terenie Warszawy, a wkrótce planujemy rozszerzenie na 10 największych miast w Polsce. Czy ktoś wie może, w jakich miastach wkrótce będzie możliwość spotkania z Nativem?