Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mi jest? Oblewa mnie calutką potem w sekundzie

Polecane posty

Gość gość

Od stóp do głow w sekundzie jestem cała mokra, pot zlewa się strużkami po nogach czy plecach. Dziś byłam w kościele, usiadłam sobie w ławce i w sekundzie poczułam jakbym się topiła, musiałam wstać bo bym miała mokra plamę na tyłku od siedzenia. Co mi jest? Czemu tak mam?

Gość gość
Nie jestem gruba, nic z tych rzeczy. Kiedyś działo się to bardzo rzadko a teraz zauważam że coraz częściej. Jest to bardzo krepujące. Po czole spływa mi strużkami pot, po nogach, po plecach, nawet pośladki mi się pocą więc wolę stać w takim momencie.

Gość gość
ile masz lat? moze to nerwica? tarczyca? ja zalozylam tu watek o poceniu sie na klatce piersiowej glownie przy zmianach temperatury czyli z zimnego wchodzac do cieplego i czasami odwrotnie ,ale zdarza sie tak gdy szybko ide i wchodze z dworu do cieplego pomieszczenia, i glownie dzieiej sie tak rano, generalnie do poludnia,pozniej juz rzadziej. ostatnio robilam wyniki krei i wyszla mi anemia wiec mysle ze moze to od tego

Gość gość
Nerwicę mam to fakt no ale żeby aż tak mi się działo?:-( I to czasem jestem zupełnie sama a i tak mnie zleje w momencie potem od stóp do głow:-( Jestem załamana, jak to opanować:-( przecież tak się nie da żyć. Czasem w nocy tez mnie tak zlewje potem ze pościel jest cała mokra. Okropne uczucie.

Gość gość
Ile masz lat? Po 40-tce? Pierwsze objawy menopauzy, prawdopodobnie. Jezeli jestes mlodsza, tez stawiam na problemy hormonalne.

Gość gość
Mam 30 lat, ale z tym problemem byłam jakieś 5 lat temu u lekarza. Ale w porównaniu jak często teraz mnie zlewa potem to 5 lat temu to były tylko incydenty:-( A co powinnam zbadac, jeśli chodzi o hormony?? Tarczyce mam na pewno ok bo badałam. Od jakiegoś roku dziwny mam okres, bo wcześniej gdy mi się zaczynał okres to na całego a teraz przez cały dzień lub nawet dwa dni mam na początku brązowe plamienia a dopiero po dniu lub dwóch mam normlany okres. Co powinnam zbadać? Mówiłam ginekologowi to dał mi luteinę ale to nic nie zmieniło, nadal mam plamienia przed okresem

Gość gość
menopauza

Gość gość
Rzadko sie zdarza menopauza w twoim wieku, ale trzeba sie zbadac. Znajdz innego ginekologa, najlepiej o specjalizacji endokrynologa. On da ci skierowanie na badanie hormonalne. Jestes bardzo mloda, wiek ginekolog lekcewazy te objawy. moze to tylko chwilowe wahania hormonow. Musisz byc dobrze zdiagnozowana.

Gość gość
no właśnie ja już byłam z tym u dwóch ginekologów. Jeden całkowicie to olał a drugi rpzepisał luteinę która nic nie zmieniła. Oprócz tego zgłaszałam im tez ze czasem mam tak ze w czasie okresu w sekundzie wypłynie ze mnie tyle krwi że mam przemoczoną podpaskę. To też olali.

Gość gość
Do 3 razy sztuka- idz do kolejnego lekarza. Zrob wywiad, ktory ginekolog ma dobra opinie. Nie lekcewaz takich objawow- moga to byc miesniaki, endometrium itp. Nie panikuj, ale najlepiej miej wszystko pod kontrola.