Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmama

jak nauczyć pić

Polecane posty

Gość gośćmama

Moje dziecko skończyło właśnie sześć miesięcy i zaczyna jeść stałe pokarmy. Poza tym mamy upały i muszę dawać coś do picia. Od urodzenia jest karmione piersią i butelki nie miało ani razu w ustach chociaż smoczka uspokajacza używa. Jak mam nauczyć je pić czegokolwiek? Mam już w domu arsenał butelek, kubki niekapki i kapki, łyżeczką też nie chce. Wszystko co płynne wypluwa, z jedzeniem jakoś idzie. Nie chce wody ani herbatek, soków jeszcze nie dawałam bo nie wprowadziłam jeszcze do diety owoców. Każdą butelkę gryzie jak gryzak ale nie ma mowy żeby coś pociągnąć. Nie chce mu słodzić żeby się nie przyzwyczaiło

Gość gośćmama
Nadal mam zamiar karmić piersią no ale w końcu będzie musiało coś wypić...

Gość gośćmama
Nikt nie doradzi?

Gość gość
karmię butelką i mam ten sam problem... nie chce pić nic innego prócz mleka.. ma 9 miesięcy... były wielokrotne próby z wodą, herbatkami, sokami - butelką i niekapkiem... nie chce i koniec... też nie wiem co robić

Gość gość
U nas poszło z niejadka z miękkim ustnikiem, twardy absolutnie był na nie..niekapek że słomka z akcentu jak dla mnie hit;-) mały był tylko na piersi i za chiny ludowe nie chciał butli a miałam cały zestaw różnych i wszystko N marne

Gość gość
Jest taki specjalny kubek doidy od 4m. Moje kp tez nie pily zbyt duzo, troche starsze lubily pic ze slomki. Teraz trzylatka pije az milo. Mozna zawsze zrobic kisiel donowy, lub taka lejaca kaszke, kilka lykow wody plus piers.

Gość gość
Moja pije z butelki z gumowa slomka. Nic innego nie chciała.

Gość gość
Ale takie półroczne juz ze słomki?

Gość gość
tzw. "krzywy kubek " doidy , osobiście nie przerabiałam, ale ma dość pochlebne opinie.